Šią vasarą mažiau žuvies ir žvejų

Dauguma GRYNAS.lt kalbintų žvejų, kurie meškerioja nuo Palangos tilto, guodėsi, kad vasarą niekas nekimba.

„Liūdnai šią vasarą su žuvimi. Aš antrus metus jau žvejoju nuo Palangos tilto. Šiais metais tikrai mažiau žvejų“, - pasakojo žvejas.

Kitas patyręs žvejas, kelis dešimtmečius gyvenantis Palangoje, teigė, kad viskas priklauso nuo vėjų ir srovės.

„Aš seniai čia gyvenu, 20 metų. Matot, kaip yra – būrys užeina žuvies, tada kimba, vėliau pasitraukia, ar vėjas netinka, ar srovė - ir nieko nėra. Dabar irgi buvo pietinis, vakarinis vėjas. Geriausiai kimba pavasarį“, - pasakojo daug metų nuo Palangos tilto žvejojantis vyriškis.

Kitas vietinis žvejas guodėsi, kad vasara – žvejybai labai prastas laikas: „Nieks nekimba. Vasarą niekas niekuomet nekimba, kimba rudenį, bet žvejojam ir vasarą, bandom, gal kažkas bus, bet nieko nėra – tuščia. Anksčiau buvo geriau.“

Palangos tiltas žvejybai traukia ir baltarusius

Pažvejoti nuo Palangos tilto ateina ne tik vietiniai gyventojai, bet ir poilsiautojai. Tiesa, jie situaciją vertina kur kas optimistiškiau, sakydami, kad žvejyba tiesiog yra pramoga.

„Tik antrą kartą buvau žvejoti, ne vietinis esu. Bet esu dalyvavęs stintų žvejybos varžybose čia. Tai visai gerai buvo, kibo. Tai buvo vasario mėnesį. Dabar tik neseniai atvažiavau pabandyti“, - pasakojo šiaulietis.

Žurnalistai ant Palangos tilto sutiko ir žveją iš Baltarusijos: „Geras čia poilsis Palangoje, man patinka, esu iš Baltarusijos, man šiandien visai pasisekė – maišelį žuvų sugavau.“