Ši vieta – vienas iš Palangos pasididžiavimų, ją rekomenduojama aplankyti atvykstantiems. Be to, ji yra pakeliui einant iki Palangos tilto, J. Basanavičiaus g. pabaigoje.

Deja, panašu, kad šalia garsios Lietuvos skulptorės dar prieš 54 metus sukurtos skulptūros esančiu fontanu tinkamai pasirūpinti neskubama.

Poilsiautojai skundžiasi, kad purvinas vanduo trukdo grožėtis fontanu, ką jau kalbėti apie atsigaivinimą jame.

Kalta avarija vandentiekyje

Savo ruožtu už fontano valymą atsakingos įmonės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierius apie rudą vandenį fontane sužinojo iš DELFI.

Pasikalbėjęs su kolegomis jis patikino, kad dėl to kalta vandentiekio avarija, nors negalėjo pasakyti, kada tiksliai avarija buvo.

„Rudas vanduo bėga iš vandentiekio tinklų. Vadinasi, kažkur buvo avarija, gal buvo pakeltas slėgis, todėl į viršų pakilo dumblai ir dabar vanduo rudas. Kitaip negali būti, nes dar šiandien ryte fontaną valėme“, – sakė jis.

Vandenį pakeis ryt

K. Skierius užtikrino – ryt ryte vanduo bus išleistas, fontanas bus pripildytas iš naujo.

„Čia tikrai ne mūsų kaltė, šiandien ryte fontanas, bet labai gaila, kad taip nutiko“, – atgailavo K. Skierius.

Anot jo, tokios situacijos kartais nutinka. Kartą rudas vanduo tekėjo ir naujajame muzikiniame fontane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)