Didėjanti pigių lėktuvų bilietų pasiūla žmones skatina laisvadienius praleisti lankantis žymiausiose Europos šalių sostinėse. Savaitgalines išvykas keliautojai renkasi dėl lanksčių kelionės datų ir prieinamų skrydžių kainų, rašoma „TopTravel.lt” išplatintame pranešime spaudai. Kelionių ekspertas pasakoja kokias vietas aplankyti, kad trumpa kelionė paliktų neišdildomų įspūdžių.

„Savaitgalinės kelionės turistus vilioja dėl savo patogumo – trumpi skrydžiai leidžia sutaupyti laiko, o didžiosios Europos sostinės gali pasiūlyti ir poilsį, ir pramogų. Keliautojai dažniausiai renkasi 2-3 nakvynių išvykas, jas planuoja savarankiškai. Populiariausios kryptys – istorijos paveldo kupini didmiesčiai, tai Paryžius, Roma, Londonas, Barselona, Madridas. Aplankius žymiausius kultūrinius paminklus, verta paieškoti vietų, nuo kurių atsiveriantys vaizdai užgniauš kvapą kiekvienam”, – pasakoja kelionių agentūros vadovas Tadas Rimkus.

Pateikiame įspūdingiausių lankytinų vietų sąrašą.

Paryžius

Meilės miestu vadinamas Paryžius nepalieka abejingų. Šio miesto simboliu tapęs Eifelio bokštas yra lankomiausias Prancūzijos sostinės objektas, tad bent kartą gyvenime rekomenduojama pakilti į patį Eifelio bokšto viršų, esantį net 276 metrų aukštyje.

Ne mažiau įspūdinga Paryžiaus panorama atsiveria iš Montparnaso bokšto. Šis 209 metrų dangoraižis gali pasiūlyti įspūdingus vaizdus iš 56-ojo aukšto, kurį liftu pasieksite vos per 38 sekundes. Ant stogo esanti terasa sužavės galimybe stebėti dinamišką Paryžiaus gyvenimą iš kitos perspektyvos. Saulėtą dieną matomumas siekia net 40 kilometrų. Vakarėjant čia galima pamatyti žiburiais nušviestą miesto panoramą su kerinčiu Eifelio bokštu ir kitomis miesto įžymybėmis. Pakilti į Montparnasą galima už 15 eurų.

Jei pinigų leisti nenorite, Paryžiaus panorama pasigrožėti galite ir nemokamai, užsukę į vakariniame Paryžiaus priemiestyje esančią Mont Valerien kalvą, kuri virš jūros lygio iškilusi net 162 metrus. Iš kalno viršūnėje esančios apžvalgos aikštelės matomi visi žymiausi Paryžiaus objektai – Eifelio bokštas, verslo centro „La Defense” dangoraižiai, Panteonas. Tuo pačiu galėsite pasivaikščioti po parką, pilną monumentų.

Roma

Roma jau nuo seno žavi savo istorijos paveldais. Miestas „ant septynių kalvų” kupinas didingų pastatų ir milijonus turistų sutraukiančių žymių vietų. Pasigrožėti užburiančiais Amžinojo miesto panoraminiais vaizdais galite užsukę į Venecijos aikštėje esantį išskirtinės architektūros Vittorio Emanuele II monumentą. Stikliniu liftu pakilę į viršuje įrengtą apžvalgos aikštelę, galėsite gėrėtis neapsakomais miesto vaizdais. Aikštelėje įrengti nemokami teleskopai, per kuriuos galėsite atidžiau patyrinėti Koliziejų, antikinius griuvėsius, bažnyčių bokštus. Galimybė pamatyti Romą iš viršaus jums kainuos 7 eurus.

Romą supa daugiau nei septynios kalvos. Viena tokių yra Janiculum arba Gianikolo kalva, antra aukščiausia kalva Romoje į pietus nuo Vatikano, nuo kurios atsiveria stebuklinga miesto panorama. Iš čia galima pamatyti žymiausias Romos vietas, tokias kaip Panteono kupolas, Šv. Petro bazilika, Saint’angelo pilis. Saulėtą dieną čia galima išvysti ir už miesto prasidedančią Apeninų kalnų grandinės dalį. Nors kalva ir nėra miesto centre, tačiau ją galima pasiekti pėsčiomis, o vaikščiojant galėsite pasigrožėti nuostabia Italijos gamta nemokamai.

Londonas

Kelionių agentūros ekspertas tvirtina, kad Big Ben – Parlamento rūmų laikrodžio bokštas, jau seniai tapo Londono simboliu, kurio lankymas yra neatsiejamas nuo vizito šiame mieste. Tačiau jei norite patirti neišdildomų įspūdžių ir pamatyti Londoną iš viršaus, turite apsilankyti „Shard” dangoraižyje, kurio 69 aukšte įrengta trijų lygių apžvalgos aikštelė atveria pasakiškus karališkosios sostinės vaizdus.

Aštresnių pojūčių ištroškę keliautojai gali pakilti dar aukščiau – 72 aukšte turistų laukia atvira apžvalgos aikštelė. Iš čia galėsite apžiūrėti ir kitas žymias Londono vietas – „Londono akį”, Šv. Pauliaus Katedrą, Towerio tiltą ir niekada nemiegantį miesto centrą. Svečius į viršų kelia panoraminiai liftai, o apsilankymas kainuoja 26 svarus. Jei svajojate pamatyti naktinį Londoną, už apsilankymą vakare teks sumokėti dar daugiau, beveik 36 svarus.

Na o jei pinigų leisti nenorite, Londone galite rasti alternatyvą – Primrose kalvą, kurios viršūnė iškilusi net 63 metrus virš jūros lygio. Iš čia Londonas matyti kaip ant delno. Atvykę prie šios kalvos kartu galėsite apsilankyti Regento parke, kuris laikomas didžiausia sporto ir laisvalaikio vieta centriniame Londone.

Barselona

Barselona turistus užburia menininko Antoni Gaudi talento dvasia persmelktu miesto stiliumi. Šis didžiausias Katalonijos miestas pilnas architektūrinių šedevrų bei tikro ispaniško siautulio. Tibidabo kalnas yra viena lankomiausių vietų Barselonoje. Kalno viršūnėje įsikūręs pramogų parkas gali pasiūlyti atrakcijų ir mažiems, ir dideliems, tačiau labiausiai užburia įspūdinga Barselonos panorama, atsiverianti užlipus ant kalno, kurio aukštis siekia daugiau nei 500 metrų.

Turistus traukia Tibidabo dangaus kelias, žymus tuo, kad čia buvo filmuojamas Woody Aleno filmas „Viki Kristina Barselona”. Įėjimas į pramogų parką suaugusiajam kainuos daugiau nei 28 eurus, tačiau jei jus domina tik Dangaus kelias, bilietą galite įsigyti už kelis eurus.

Kvapą gniaužiančią Barselonos panoramą galima rasti čia pat mieste – ant La Roviros bunkerių, kurie buvo naudoti civilinio karo metais. Dabar ši vieta dažniausiai lankoma vietinių gyventojų ir turistų, norinčių pabėgti nuo miesto triukšmo ir pasigrožėti besileidžiančios saulės apšviesto miesto vaizdu. Nors teks paplušėti lipant į kalną, tačiau prieš akis atsiversiantis vaizdas vertas pastangų – visa Barselona bus jums po kojomis. La Roviros bunkeriai yra Guinardo parke, o apsilankymas čia nieko nekainuoja.

Madridas

Madrido miestas yra gyvybingas ir dinamiškas. Ispanijos sostinė garsi savo karališkais rūmais, pasaulinio garso meno galerijomis, didžiules meno kolekcijas sukaupusiais muziejais bei aikštėmis.

Pamatyti didingąjį Madridą iš aukštai galima apsilankius meno centre Circulo del Bellas Artes, kuriame įsikūrusios meno galerijos, kino teatrai, meno dirbtuvės. Įspūdingo pastato viršuje yra įrengta terasa, kurioje galima praleisti vakarą besigrožint Ispanijos sostinės panorama. Pakilti į terasą kainuos apie 4 eurus, tačiau pamatyti vaizdai prisiminimuose liks ilgam.

Gamtos mylėtojai bei saulėlydžių mėgėjai turėtų apsilankyti Cerro del Tio Pio parke, kuris įsikūręs pietryčių Madride, Vallecas rajone. Šis parkas garsėja savo nuostabia Madrido panorama, kuri matoma užlipus ant bet kurios iš parko kalvų. Ši vieta dar nėra gerai žinoma turistams, tad tikrai rasite patogią vietą surengti vakaro pikniką ir pasigrožėti užburiančiais vakarėjančio Madrido vaizdais. Parko lankymas yra nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)