Naktį iš sekmadienio į pirmadienį DELFI žurnalistams savo kasdienybę parodyti sutikę gydytojai patikino, kad antrąjį kvėpavimą Palangą įgauna vos pradėjus temti – naktį galima pamatyti visai kitokį šio kurorto veidą.

Košmarų nesapnuoja

„Išprotėsi, jei pradėsi viską imti į galvą. Žmogus turi mokėti užsidaryti ir neįleisti to, ką mato, į vidų“, – DELFI tarstelėjo greitosios medicinos pagalbos vairuotojas, ką tik į Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamentą pristatęs vienoje kavinėje apalpusią merginą.

Šį darbą jis dirba dar tik pusmetį, tačiau jau matė tiek, kad galėtų parašyti knygą. Leipstantys nuo saulės spindulių ar didelio darbo krūvio aptarnavimo sferoje, apsvaigę nuo alkoholio, kruvini ir agresyvūs poilsiautojai – tai šio vyro kasdienybės dalis, bet didelės reikšmės tam jis neteikia.

„Ne tas amžius, kad košmarus sapnuočiau. Pamiršti ir viskas. Dirbi savo darbą, žiūri į eismą, kad ne tave... Baimei ir gailesčiui laiko nelieka“, – patikino vyras ir įkišo elektros laidą į automobilį – taip kraunama jo viduje esanti technika.

Budi paromis

Jis – vienas iš trijų naktį budėjusių greitosios pagalbos medicinos automobilių vairuotojų. Paprastai Palangoje naktį budi du automobiliai, kuriuose – po vieną mediką ir vairuotoją, tačiau vasaros sezono metu prie jų prisijungia pastiprinimas iš Klaipėdos.

Visi šie medikai dirba po parą – nuo ryto iki ryto.

„Keista diena, buvo labai nerami Kaip išvažiavau apie 13 val., taip ir grįžau 22 val. Visko buvo – ir traumos, labai įvairūs iškvietimai. Taip važiuoji, važiuoji... Tuo labiau, kad ir atstumai nėra maži: į ligoninę Klaipėdoje nuvežei, grįžti, tau perdavė, važiuoji į Šventąją, Šventojoje paėmei, vėl važiuoji į Klaipėdą“, – paklausta, kaip praėjo sekmadienis, pasakojo medikė.

Ramybės neduoda ne tik Palanga

Budintiems medikams į iškvietimus reikia reaguoti ne tik Palangoje, bet iš Šventojoje. Nors pastarasis miestelis neretai ir vasarą išsiskirdavo ramia aplinka, medikai patikino, kad šiuo metu ir ten situacija yra įtempta.

„Šventoji visuomet būdavo apmirusi, o dabar joje yra labai daug žmonių“, – sakė medikė.

Nuolat gydytojams tenka vykti ir į Klaipėdą. Į ten esančią ligoninę pervežami sunkios padėties ligoniai.

Dvi grupės pacientų: gėrė arba „iš netyčių“

Savo ruožtu greitosios pagalbos automobilio vairuotojas pripažino, kad labiausiai jį erzina pernelyg atsipalaidavę poilsiautojai.

„Savaitgaliais visi baliavoja, geria. Jei negertų, ir problemų nebūtų. Bet žmonės, kurie čia gera, nėra ten visiškai degradavę. Būna visokių atvejų, kiti negeria, žiūrėk, irgi problemos. Ėjo, paslydo, pargriuvo, ranką susilaužė – iš netyčių bėdų būna. O tie, kurie geria, guli prie konteinerių, kitas dalykas. Pakėlei, įdėjai ir išvežei. Viskas paprasta, kaip danguje, taip ir ant žemės“, – šmaikštavo vyras.

Labiau jis linkęs piktintis ne savo sveikatos nesaugančiais, bet kitų negerbiančiais poilsiautojais.

„Žioplinėja, nemato reikalo trauktis, jei ir su švyturėliais važiuoji. Vasara, kurortas, ką Jūs galvojate. Visi – atsipalaidavę, ilsisi, kažkieno svetimo problemos neįdomios“, – situaciją mieste važiuojant greitosios pagalbos automobiliu pristatė vyras.

Elgiasi abejingai

Tuo įsitikino ir DELFI. Skubant į iškvietimą, kuomet buvo pranešta, kad netoli Palangos tilto jaunuolis susižeidė koją, skubėti iki įvykio vietos teko ir pėsčiųjų taku.

Naktinę Palangą šturmuojančius jaunuolius medikams iš kelio teko išprašinėti ne tik pasitelkiant švyturėlius, bet ir garsinę sireną.

Poilsiautojų abejingumas pasireiškia ir kitaip – štai vieni greitosios pagalbos automobilį šalia muzikuojančio fontano dėl patirtos galvos traukos išsikvietę asmenys po kelių minučių persigalvojo – problema jiems pasirodė ne tokia rimta.

Iš viso per praėjusią parą – nuo sekmadienio iki pirmadienio 8 valandos ryto Klaipėdos apskrityje sulaukta daugiau nei 200 iškvietimų.

Palanga naktį nenurimsta

Nerami naktis buvo ir policijos pareigūnams.

Paryčiais iš klubų link namų traukiantys poilsiautojai linkę muštis ne tik tarpusavyje, bet ir kabinėtis prie aptarnaujančio personalo.

Naktinis Palangos gyvenimas – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)