Šiek tiek prieš 21 valandą nuo Karaliaus Mindaugo tilto Vilniuje pajudėjusiame troleibuse tautišką giesmę giedojo keleiviai, važiuojantys neegzistuojančiu maršrutu. Laikrodis 21 valandą išmušė troleibusui vos pravažiavus Vinco Kudirkos aikštę, kurioje taip pat būriavosi tautiškai ir vieningai nusiteikę žmonės.

Vilniečiai himną traukia troleibuse:

Pajūryje atostogaujantys žmonės taip pat neliko abejingi šiai tradicijai. Vieningai sugiedoti tautišką giesmę juos kvietė radijo eterio vilkai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius. Kartu su jais himną traukė ir Mantas Stonkus su žmona Indre, Mantas Katleris ir kiti.

Tautiečiai gieda himną pajūryje:

Tūkstančiai lietuvių visoje šalyje ir užsienyje trečiadienio vakarą susibūrę į miestų ir miestelių aikštes giedojo Lietuvos himną, švęsdami Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Kartu giedoti „Tautišką giesmę“ teletiltu susijungė keturios istorinės Lietuvos sostinės – Vilnius, Kaunas, Trakai ir Kernavė.

Toną himnui davė Dainų šventėje dalyvaujantis moksleivių choras sostinės Vingio parke. Aidesiu prie himno giedojimo prisidėjo ir keli šimtai susirinkusiųjų Vinco Kudirkos aikštėje Vilniuje.

Šimtai susirinkusiųjų himnną gieda Vinco Kudirkos aikštėje:

Čia kartu su visais himną traukė specialiai dėl šios šventės į Lietuvą grįžusi Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, Monika Šalčiūtė, Stanislavas Stavickis-Stano ir daugelis kitų.

Himną lietuviai giedojo ir Trakuose:

Kartu giedoti himną liepos 6-ąją lietuviai buriasi nuo 2009 metų. Mindaugas Lietuvos karaliumi buvo vainikuotas 1253 metų liepos 6 dieną. Karūnavimas užbaigė valstybės susikūrimą, Lietuvą pripažino to meto pasaulis. Liepos 6-oji valstybės švente paskelbta 1990 metais, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę po sovietų okupacijos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (791)