Šios „akcijos“ iniciatorius – aktyvistas Janis Kuzinis, priklausantis kontraversiškai organizacijai „Asociacija prieš nacizmą“. Jis aiškina, kad tokiu būdu būtų išspręstas „istorinis ginčas dėl Latvijos ir Lietuvos jūros sienos, atgautas Palangos kraštas, kuris istoriškai buvo Latvijos teritorijos dalis“.

J. Kuzinis pabrėžia, kad Latvija aiškiai iš to pasipelnytų: „naftos telkiniai Baltijos jūroje, nepriklausomybė nuo energijos resursų importo, Būtingės naftos terminalas, didesnė teritorija, Palangos kurortas, didesnės pajamos, naujos darbo vietos, palankesnė aplinka investicijoms“.

Aktyvistas nori, kad Latvijos Seimas peržiūrėtų Latvijos ir Lietuvos sienos sutartį, padedant Europos Sąjungai ir Europos Tarybai.

Pasak J. Kuzinio, Latvija perdavė Palangos kraštą Lietuvai 1921 metais, kadangi Lietuva neturėjo priėjimo prie Baltijos jūros. Vis dėlto 1923 metais Lietuvai atiteko Klaipėda ir tokiu būdu šalis įgijo išėjimą į jūrą, tačiau Palanga Latvijai taip ir nebuvo grąžinta.

Šis pasiūlymas portale buvo užregistruotas prieš 17 dienų. Norint, kad ši iniciatyva būtų perduota Seimui, ją turi pasirašyti mažiausiai 10 tūkst. žmonių.

J. Kuzinis yra aktyvus vadinamojo „antifašistinio“ judėjimo narys ir yra pagarsėjęs panašiomis parašų rinkimo akcijomis įvairiomis temomis, tačiau jo iniciatyvos didelio populiarumo nesulaukia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (880)