Dienraštis „Telegraph“ pateikia pigiausias ir brangiausias pasaulio valstybes.

Sąrašas buvo sudarytas, remiantis apgyvendinimo, maitinimosi (tiek iš parduotuvių, tiek restoranuose), aprangos, transporto, pramogų, komunalinių paslaugų, interneto ir mobiliojo ryšio išlaidomis.

Pigiausia šalis pagal nustatytus kriterijus yra Indija, kur pragyvenimo išlaidų indeksas yra 24.14, toliau sąraše – Moldova, Pakistanas, Kazachstanas ir Nepalas.

20 pigiausių valstybių visame pasaulyje:

Indija
Moldova
Pakistanas
Kazachstanas
Nepalas
Ukraina
Gruzija
Alžyras
Azerbaidžanas
Kolumbija
Tunisas
Makedonija
Sirija
Serbija
Albanija
Šri Lanka
Bosnija ir Hercegovina
Filipinai
Pietų Afrika
Rumunija.

Negalite nuspręsti, kur keliauti?

Pigiausiai restoranai ir viešbučiai – Nepale, Kuboje – pigiausi kino teatrų bilietai, viešasis transportas ir elektros sąskaitos, Ukrainoje – pigiausias „McDonald‘s“ maistas.

O galbūt šie faktai turės įtakos jūsų nuomonei?

Tarp pigiausių pasaulio šalių, Indijoje yra daugiausiai (32) Pasaulio paveldo sąrašui priklausančių vietovių ir objektų; Kolumbijoje – ilgiausia vidutinė numatomo gyvenimo trukmė (79) ir didžiausias procentas miškingų vietovių (54 proc.); Rumunijoje – greičiausias internetas (12.8 megabaitų per sekundę); Moldova turi mažiausiai kelių (9,352 km).

Pačios brangiausios valstybės yra Bermudų salos (teritorija, priklausanti D. Britanijai), čia pragyvenimo išlaidų indeksas yra 133.68. Toliau sąraše – Šveicarija, Bahamai, Norvegija ir Islandija, užbaigianti 5-uką. Jungtinė Karalystė – 12-oje vietoje.

20 brangiausių pasaulio valstybių:

Bermudų salos
Šveicarija
Bahamai
Norvegija
Islandija
Danija
Singapūras
Liuksemburgas
Kuveitas
Honkongas
Japonija
Jungtinė Karalystė
Australija
Naujoji Zelandija
Airija
Izraelis
Švedija
Belgija
Prancūzija
Suomija