Daugiau nei pusę amžiaus Palangoje atostogaujanti senolė atskleidė, kokia Palanga buvo sovietmečiu ir ko eilėse tekdavo laukti 3 valandas.

DELFI dėmesį močiutė patraukė prancūziška elegancija: balta kepuraitė ir ilgas šalikas, saulės akiniai, ėjo elegantiškai pasiramsčiuodama skėčiu.

„Į Palangą visą gyvenimą važiuoju, tai mano mėgiamiausia vieta. Labiausiai Palangą mėgstu dėl žmonių, kai mano giminaičiai atostogaudavo Šventojoje, aš važiuodavau į Palangą“, – pasakojo A. Andronova, savaitei į kurortą atvažiavusi su anūke.

Moteris sunkiai atgamina, kiek metų važiuoja ilsėtis į Palangą. „Nuo 1956 metų tai tikrai. Tada Palanga buvo varginga, bet drauginga. Tuomet buvo tik keli namukai ir tiltas. Palanga man visą laiką graži, gera, Palanga buvo, yra ir bus“, – sako pašnekovė.

Tuo metu Palangoje kavinių nebuvo, tad maistą gamintis tekdavo poilsio namų virtuvėje. „Tais laikais būdavo labai daug žmonių iš plačiosios tėvynės, kai jie atvažiuodavo, visko būdavo sunkiau gauti, nes jie virtuves užguldavo ir paštą. Kad prisiskambintum į namus, reikėdavo pašte laukti tris valandas, ateini prie aparato, o jis jau nirabotajat (išvertų iš rusų kalbos, nebeveikia – DELFI). Tokie atvejai, kad nuo 7 val. iki 10-tos valandos lauki, buvo dažni“, – prisiminė 87-erių A. Andronova.

Jos nuomone, dabar Palangoje visko per daug, tačiau nieko netrūksta, mat ant kiekvieno kampo kažkas siūloma.

A. Andronova karjerą pradėjo dirbdama bufetininke, vėliau Vilniaus universitete dirbo kasininke, ekonomiste, vyriausia pavaduotoja. Ji prisipažino į Palangą važiuojanti ir dėl iš universiteto gaunamos nuolaidos.

Pernai senolė po Joninių atostogavo Juodkrantėje, bet ten buvo šalta. „Tačiau nuo aukštų kopų matėsi jūra, gali žiūrėti ir žiūrėti, – sakė ji. Poilsiautojai Nidoje ir Juodkrantėje nepatinka tai, kad jūra toli.

Šįmet A. Andronova jūroje dar nesimaudė, tačiau ankstesniais metais nebijodavo pūkštelėti ir į vos iki 12-os laipsnių įšilusią Baltiją. „Man į Turkiją jau per vėlu, o kai buvo galima skristi, aš negalėjau skraidyti. O į Palangą galiu atvažiuoti“, – į klausimą, ar nesiruošia atostogauti užsienyje, atsakė A. Andronova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)