Savo ruožtu policijos ir Viešosios tvarkos tarnybos pareigūnai ne tik reagavo į pranešimus dėl incidentų, bet budėjo ir gatvėse. Iš tų Palangos vietų, kurios garsėja kaip vienos problematiškiausių, jie stengėsi nesitraukti nė per žingsnį.

Emigrantas iš Anglijos: vietoje klubo – į gėlių darželį

Vos kelios minutės prieš 4 val. ryto iš visą parą dirbančios pramogų vietos „Laukinių Vakarų salūnas“ tiesiog lėkte išlėkė agresyviai nusiteikęs jaunuolis, kurį vijosi policijos pareigūnai. Nusiraminti jam pavyko tik tuomet, kai pastarieji jį pagriovė ant žemės ir už nugaros surakino rankas. Įdomu tai, kad visas pastarasis veiksmas vyko gėlių darželyje.

Dramos iš tiesų netrūko, mat visą tai stebėjo ne tik J. Basanavičiaus g. praeiviai, tačiau ir vaikino artimieji. Policijos pareigūnus keiksnojo ir jo draugai, ir net kartu buvusi mama.

Kaip paaiškėjo vėliau, vaikinas gyvena ir dirba Anglijoje, o Palangoje tik atostogavo.

Aiškina išvarę dėl nedrausmingo elgesio

Klubo apsaugos darbuotojai DELFI sakė, kad vaikinas su draugų kompanija linksminosi viduje, tačiau ėmė elgtis nedrausmingai.

„Mes pastebėjome, kad pradėjo šakotis, norėjome pakalbėti lauke, na ir policija atėjo. Norėjo apraminti, o jis pradėjo muštis. Šoko, puolė“, – DELFI pasakojo klubo darbuotojas.

Jo teigimu, tai tikrai ne pirmasis incidentas klube šį vakarą, tiesa, gal vienas rimtesnių.

„Čia kiekvieną vakarą taip, nenuobodžiaujam“, – šyptelėjo jis.

Tikina, kad užsipuolė, nes buvo neblaivus

Tuo metu kartu su vaikinu buvę jo artimieji tvarką prižiūrintiems pareigūnams aiškino, kad prie jaunuolio priėję policininkai esą iš karto jį užsipuolė tik dėl to, kad jaunuolis buvo neblaivus.

„Kad girtas, tai ir paėmė. Čia girtas stovėjo, ginčijosi su apsauginiu, nes draugo nepraleido, klausė, o pareigūnai paėmė. Priešinosi“, – pasakojo vienas kartu su juo buvęs vyras.

Pareigūnams, bandantiems nuraminti įsismarkavusį jaunuolį, jie šaukė įžeidžius žodžius ir reikalavo vaikiną paleisti. Pateikiant argumentus, kodėl tai turėtų būti padaryta, netrūko ir keiksmažodžių, pareigūnai buvo kvočiami, kokį išsilavinimą turi ir ar žino, kad Lietuvą priklauso ES. Esą taip elgtis su žmonėmis negalima.

Šaukėsi mamos

Pats besipriešinantis pareigūnams jaunuolis aktyviai muistėsi ir atrodė gerokai sutrikęs dėl to, kokioje padėtyje atsidūrė, tačiau nurimo praktiškai tik pareigūnams pagrasinus dujų balionėliu.

„Aš nepiktas, aš ne agresyvus“, – vis garsiai rėkė jis.

Galiausiai padėti pareigūnams atvyko pastiprinimas, tad jaunuolis dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams buvo išvežtas į komisariatą. Kartu su juo išvyko jauna mergina ir jo mama. Pastarosios šaukėsi pats į pareigūnų automobilį įsodintas vaikinas.

Veiksmas nerimo ir greta naktinių klubų

Nuobodžiauti neteko ir naktinių klubų atstovams. Mažiausiai vienerios muštynės įvyko greta naktinio klubo „Exit“.

Tuo metu šalia naktinių klubų „Buddha bar by Metelica“ ir „Basanova“ jaunuolių grupės buriavosi, tačiau, panašu, rimtesnių konfliktų išvengta.

Tiesa, dar apie 2 valandą nakties siautėti tarp šių klubų pradėjo grupelė poilsiaujančių vaikinų, į Palangą atvykusių iš Biržų. Vienas jų vis bandė patekti į naktinį klubą, tačiau nesėkmingai.

Išsikeitė batus, bet pritrūko džinsų

Žurnalistams jis aiškino ir batus iš draugo pasiskolinęs, kad tik būtų įleistas, o jam atidavęs paplūdimio šlepetes, su kuriomis atvyko, tačiau nesuprato, kodėl jo dar reikalaujama ir mūvėti džinsus, o ne sportinius bridžus.

„Neturiu aš tų džinsų, neatsivežiau net į Palangą, kaip man juos dabar rast“, – guodėsi jis, savo skundus paįvairindamas keiksmažodžiais.

Tuo metu draugas iš jo tik pasišaipė: „Čia „Nike“, čia „Adidas“ ir dar gatavas“.

Vaikinas galiausiai patraukė ir policijos pareigūnų dėmesį. Tiesa, ne į gerą tai išėjo ne jam, o jo draugams – pora jų buvo pasodinti į policijos automobilį už alkoholio vartojimą viešoje vietoje.

Konfliktai kilo ir porose

Be šių atvejų J. Basanavičiaus g. buvo matyti ir daugybė, galima įtarti, neblaivių poilsiautojų, kilo ne vienas konfliktas tarp kartu atvažiavusių įsimylėjėlių. Kad tai – vienas dažniausių tvarkos pažeidimų, neslėpė ir naktį miestiečius sergintys pareigūnai.

Poilsiautojai buriavosi ne tik J. Basanavičiaus g., bet ir pajūryje. Dalis jų čia traukė dainas, nevengdami vakarą praskaidrinti ir alkoholiu.

Savo ruožtu tretieji rinkosi linksmybes kavinėse ir baruose, kur naktį iš penktadienio į šeštadienį žmonių nebuvo daug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (549)