„Bendrovė pateikia visus keltų maršrutus ir tvarkaraščius viename programėlės lange, kad žmonėms būtų patogu greitai rasti reikalingą informaciją apie keltų darbą realiu laiku“, – apie svarbius pasikeitimus pasakojo bendrovės generalinis direktorius Darius Butvydas.

Šiai programėlei nereikalingas pastovus interneto ryšys – laikas iki sekančio kelto skaičiuojamas ir jam nesant. Tačiau internetas būtinas atnaujinti informacijai, tarkime, keltams plaukiant ne pagal tvarkaraštį. Programėle galės naudotis tiek Android, tiek iOS programines įrangos naudotojai.

„Po to, kai Lietuvos automobilių kelių direkcija sustatė kintamuosius ženklus Smiltynėje, ties Naująja perkėla, keleiviai yra informuojami apie keltų darbą, eiles, preliminarų laukimo laiką ir kt. „Keltas.lt“ aplikaciją į savo išmaniuosius telefonus atsisiuntę pajūryje leidžiantys laiką ar ketinantys keliauti žmonės šią informaciją galės matyti savo telefone. Tikimės, kad tai padės spręsti transporto eilių, kai vasarą, dažniausiai ilgaisiais savaitgaliais, automobiliai vienu metu pajuda iš Neringos į perkėlą, problemą“, - sakė D. Butvydas.
„Keltas.lt“ programėlė

Naujoji AB „Smiltynės perkėla“ programėlė retransliuoja iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos kintamųjų ženklų sistemos gautą informaciją apie automobilių eiles prie keltų Smiltynėje. Turėdami tokią informaciją, poilsiautojai galės laisvai planuoti grįžimo į namus laiką, o svarbiausia, karštą vasaros dieną išvengti stovėjimo eilėje. Ateityje bus galimybė stebėti transporto eiles prie kelto ir Klaipėdos pusėje. Bendrovė atkreipia dėmesį, kad už Smiltynėje sustatytų kintamųjų ženklų priežiūrą ir pateiktos informacijos teisingumą atsako pati Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Taip pat, vėliau atsiras galimybė įsigyti keltų bilietus naudojant e-bilietų sistemą. Kol kas, norinčius įsigyti bilietus kelionei maršrutu Klaipėda-Juodkrantė-Nida ir atgal, išmanioji programėlė nukreips į bendrovės svetainę, kur galima nusipirkti bilietus internetu.

„Keltas.lt“ aplikacija palengvins ir kitos informacijos apie perkėlos darbą paiešką. Klientai lengvai ras stotelių žemėlapius, kainoraštį ir budinčių darbuotojų kontaktus. Taip pat turės galimybę stebėti tiesioginę transliaciją iš Senosios perkėlos (Šiaurinio rago) ir Naujosios perkėlos Klaipėdos ir Smiltynės pusių. Naujoji programėlė pateikta lietuvių, rusų ir anglų kalbomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)