DELFI fotografai įamžino Kėdainių miestą iš paukščio skrydžio: kerinti gamta ir įspūdingas miesto senamiestis - tai tik kelios priežastys, kodėl keliaujantiems nederėtų aplenkti šio miesto.

Kėdainiai ankščiau garsėjo įvairių tikėjimų atstovų gausa – Radvilos pastatė kalvinų bažnyčią ir stačiatikių cerkvę, taip pat veikia ir liuteronų, katalikų bažnyčios, stovi pagal paskirtį jau nebenaudojamos, tačiau išsaugotos sinagogos, išlikęs ir vienas iš kelių Lietuvoje minaretų.

Ką veikti mieste nesunkiai atras ir aktyvaus laisvalaikio megėjai - miesto pakraštyje yra miesto stadionas ir arena, aerodromas, motokroso trasa bei fosfogipso kalnai.

Architektūros gerbėjus neabejotinai traukia Kėdainių senamiestis, kuriame gausu škotiško stiliaus statinių, kavinukių bei parduotuvių. Norintiems aplankyti vieną iš dviejų miesto aikščių reikia praeiti Muzikos mokyklą bei skverą. Verta aplankyti ir netoli centro įsikūrusį miesto parką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)