Gyrė Šventąją

Ne vienas, perskaitęs apie nusivylimą Šventąją dėl šiuo metu ten vykstančio remonto, teigė, kad jiems šiame Lietuvos miestelyje atostogauti patinka.

„Šventojoje atostogaujame jau 35 metus, nuomojame kambarį pas tą pačią šeimininkę. Visą laiką didžiulis šio miestelio privalumas – puikus paplūdimys ir ramybė. Deja, labai gaila, kad per visus tuos metus beveik niekas nepasikeitė. Visos lėšos keliauja į Palangą. O remontuoti tikrai reika daug ką, vaizdas tikrai prastas, bet... Ateina vasara, ir vėl skambinu Elenai ir užsisakau kambarį 2-3 savaitėm. Į Palangą galima nuvažiuoti vienai dienai papramogauti, bet pailsėti – tai tik Šventojoje su visais trūkumais“, – Šventąją gyrė komentatorius.

„Šventojoje su retais tarpais atostogauju nuo 20 metų, dabar jau 56. Patinka ši šventa vieta ne tik su Jūra, bet ir su Šventosios upe, Giria, plačiais paplūdimiais ir laukine gamta net iki šių dienų. Tai ir yra svarbiausia – laukinės gamtos lopinėlis prie jūros, kur daugiau tai rasite ę niekur. Palanga per daug civilizuota, o Nidoje jūra tolokai. Taip kad Šventoji – geriausias kurortas prie jūros Lietuvoje“, – komentare rašė „Ištikimas Šventajai“.

Ne vienas teigė, kad Šventojoje ramiau nei kitur.

„Praėjusią savaitę nuo antradienio iki sekmadienio viešėjome mūsų pajūryje, aplankėme Palangą, Šventąją, nuklydome ir pas latvius į Papę ir Nidą. Viskas gerai toje Šventojoje, taiso vieną gatvę, centras pagražėjęs, daug naujų poilsinių namukų. Šventoji yra vieta šeimoms su vaikais ir subrendusiems žmonėms, relaksacijos vieta, ypač Kuršių take. Šventoji per metus pasidarė patrauklesnė. Dar tik sezono pradžia, kai kurie restoranai ką tik atsidarė šeštadienį, dirbo „Titanikas“, „Paršelio rojus“, „Du malūnai“ (ten kepė gerus šašlykus ir buvo daug publikos). Vienu žodžiu važiuokite į Šventąją tie, kas nori atsipūsti nuo žmonių ir problemų, savų ar svetimų“, – teigė kitas skaitytojas.

Pagyrų žodžiai buvo skirti ir Nidai – ten kitą komentatorių džiugino tai, kad nėra taip brangu, kaip kalbama.

„Jei Lietuvos pajūris, tai tik Nida! Ten visada tvarkinga, net ir žiemą. Ir nėra ten taip brangu kaip daugelis įsivaizduoja. Ir visiškai ne gaila pinigų mokėti už keltą ir ekologinį mokestį, kai žinai, kad atvažiavęs pamatysi, kur tie pinigai panaudojami, nes miestas tvarkomas ir prižiūrimas puikiai, ir nereikia purvynu braidyti ir remontais grožėtis“, – Nidą vertino kitas skaitytojas.

Vietoj Lietuvos renkasi Latviją

Besiskundžiantiems Lietuvos pajūriu, DELFI skaitytojai patarė vykti į Latvijos kurortus. Komentatoriai džiaugėsi, kad ten nebrangu ir tvarkinga.

„Yra Latvija. Ten ir kurortai geresni, ir tvarkos daugiau, ir kainos kai kur mažesnes. O pas mus šiukšlynas. Nebevažiuokit ten, kol nesutvarkė ir pamatysit, kaip greit susiims arba perduos tiems, kurie moka“, – Šventąją peikė, o Latvijos pajūrį gyrė komentatorius.

Varau į Liepoją, tik 60 km nuo Šventosios, ir viešbuty kainos – apie 30 eurų dvivietis (kambarys DELFI), jei anksčiau užsisakai, gali ir dar pigiau gauti, o paplūdimys plačiausias ir pustuštis, ne taip kaip Lietuvoje“, – nedidelėmis kainomis pas kaimynus džiaugėsi skaitytojas.

„Iš kur jūs, tokie viskuo nepatenkinti, atsiradot, ar patys bent šiukšlę pakėlėt ir įmetėt į šiukšliadėžę kaip kad padaro tuose išgirtuose paplūdimiuose Latvijoje? Tai daro būtent latviai, jie išauklėti pakelti numestą popierių ir įmesti į šiukšliadėžę. Ne tai, kad savo ledų popierėlį, bet pakels ir svetimą, lietuvio numestą. Tad baikite bambsėti, elkitės kultūringai ir kiti su jumis bus mandagūs...“, – apie tai, kodėl skiriasi Lietuvos ir Latvijos paplūdimiai, rašė kitas.

Tiesa, gaivus Baltijos jūros vanduo, panašu, patinka ne visiems. Į diskusiją įsiliejęs skaitytojas patarė atostogoms verčiau rinktis pietų kraštus.

„Ech jūs. Ilsėtis reikia Turkijoje, galima rasti ir visai nebrangiai, užtat šiluma ir saulė – garantuoti. O jeigu jau visai neišgali, tai nors į kokį sodą Vilniaus pakrašty, nematau jokio reikalo važiuoti į primyžtą jūrą“, – apie tai, kodėl renkasi atostogas užsienyje, rašė skaitytojas.

Tuo metu kitas teigė pietumis tik nusivylęs ir Lietuvoje jam – geriausia.

„Mūsų paplūdimiuose šilkinis baltas smėlis, ko nepasakysi apie visų išgirtąją Tenerifę, o ir vėjai ten vakare tokie, kad neįmanoma išeiti pavakaroti be palto ar striukės. Arba išgirtieji Turkijos paplūdimiai, kur vien akmenys. Noriu pasakyti, kad mūsų pajūris, ypač Kuršių nerija, yra labai gražus. Taip, vanduo šaltokas, bet pabėgiojus ryte gali neblogai užsigrūdinti (paskui žiemą visai peršalimo ligom nebesergu“, – teigė komentatorius „Keliavęs“.

Pasidalinkite savo patirtimi iš Lietuvos pajūrio! Kas jums ten patinka, o kas – ne? Kur atostogaujate dažniau – užsienyje ar Lietuvoje? Kiek šis malonumas kainuoja tėvynėje ir svetur? Patarkite šiuo metu dar tik planuojantiems atostogas el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)