„Esu iš tų, kurie Palangos nemėgsta, bet dėl žmonos galiu pasiaukoti ir praleisti joje ne tik savaitgalį, bet ir didžiąją algos dalį per tą savaitgalį“, – šmaikščiai rašo portalo DELFI skaitytojas.

Vis dėlto, kad ir kiek pinigų lietuvis būtų išleidęs kurorte, jį itin nemaloniai nuteikė vienas nutikimas Palangos kavinėje.

„Suprantu, kad verslininkams reikia uždirbti, bet gal ne tokiomis priemonėmis. Žodžiu, už parduotą pakelį cigarečių kavinėje „Vila Gražina“ dar paprašė susimokėti 50 euro centų aptarnavimo mokestį, o paprašęs čekio jo negavau“, – tikino Ričardas.

Minėtos kavinės „Vila Gražina“ baro vadovė Ilona teigė, kad aptarnavimo mokestis taikomas visiems klientams.

„Čia mūsų vidinės taisyklės. Jis (aptarnavimo mokestis - red.) yra įskaičiuojamas į sąskaitą“, – teigė ji.

Pasak pašnekovės, apie tokį mokestį klientai yra informuojami specialioje iškaboje. Ilona neigė ir kliento kaltinimus, kad jam nebuvo pateiktas kasos kvitas: „Čekis visada duodamas, kaip kitaip išmuš prekes“.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento Tabako ir alkoholio kontrolės skyriaus vedėja Eglė Latauskienė priminė, kad ant tabako gaminių pakuočių visada yra nurodyta maksimali mažmeninė kaina, kurios verslininkai negali viršyti.

Vis dėlto su situacija, kai perkant tabako gaminius paprašomas papildomas aptarnavimo mokestis, institucija yra susidūrusi. Visai neseniai gautas panašus vartotojo skundas, tik istorija pasikartojo kavinėje Kaune.

„Su aptarnavimo mokesčiu susiduriame visoje Lietuvoje. Žiūrint formaliai, kasos kvite atsispindi normali tabako gaminio kaina ir papildomai nurodomas aptarnavimo mokestis“, – kalbėjo ji.

Pasak specialistės, kartu su Valstybine mokesčių inspekcija yra prieita prie išvados, kad tokiais atvejais, jei vartotojas mano, kad jam turėjo būti iš anksto pranešta apie tabako gaminio aptarnavimo mokestį, tačiau to nebuvo padaryta, jis gali kreiptis į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą.

„Tokiais atvejais galima daryti prielaidą į vartotojų teisių pažeidimą, nes pirkėjas visą informaciją apie sandorį turi gauti iki sudarant pirkimo-pardavimo sandorį“, – aiškino pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (482)