Palanga, J. Basanavičiaus g., restoranas „deCuba“. „Pica su saliami“. Kaina – 8.5 eurų“, – taip valgytą patiekalą apibūdino jis.

Restorano meniu ši pica įvardyta kaip „Originali itališka“. Jos dydis – 30 centimetrų.

Restoranas: mūsų picos visada taip atrodo

DELFI kreipėsi į restoraną „deCuba“, klausdami, ar iš tiesų nuotraukoje matoma pica – iš jų meniu. Telefonu atsiliepę barmenai ragelį perdavė esą restorano vadovui, kuris sutiko pateikti savo komentarą po to, kai pamatys aptariamą fotografiją.

Tiesą, persiuntus ją el. paštu, telefonu susisiekti su minėtu asmeniu nebepavyko. Atsakymas redakcijai buvo atsiųstas iš bendrojo restorano el. pašto. Perskambinus bendruoju telefonu, barmenai patikslino, kad jo autorius – restorano vadovas Ričardas Macionis.

„Peržiūrėjome nuotraukas. Taip, mūsų picos visada taip atrodo“, – rašoma laiške DELFI.

Aiškina, kad kainų madas diktuoja Palanga

Jame taip pat dėstoma, kad restorano atstovai prieš kurį laiką buvo pasikvietę „picininką“ iš Italijos, kuris įvedė jiems „technologines“.

„Daug metų jomis naudodamiesi kepame picas. Vizualiai jos atrodo kitaip nei kitur, nes mes nenaudojame šaldytų produktų. O, kas susiję su kainomis, kaip mums patiems bebūtų liūdna, tokias madas diktuoja Palanga“, – aiškinama komentare DELFI.

Aptariamame restorane iš viso siūlomos penkių rūšių picos. Jų kaina – nuo 7 eurų už „Margherita“ iki 10,50 euro už „Quanttro stagione“ pavadintą. Po eurą įkainoti ir priedai.

Yra vietų, kurios nuleido kartelę

DELFI primena, kad šiemet Palanga kai kuriuos poilsiautojus nustebino ir itin mažomis kainomis – „Laukinių Vakarų salūno“ kavinėje šią vasarą atsirado 1 euro meniu. Nuo 11 iki 18 valandos čia papietauti, užkąsti ir išgerti galima ir neišleidžiant daugiau vieno euro. Savo ruožtu „Cepeliniškės“ nusprendė atsisakyti padavėjų ir tapo savitarnos kavine.

„Pagalvojome, kad segmentas žmonių, kurie atvyksta į Palangą ir vaikšto, klausinėja, kur pigiau pavalgyti, yra pakankamai didelis, tad, kodėl nepadarius taip, kad tikrai būtų pigu? Nusprendėme visus valgius, kurie pigesni, įkainoti po eurą. Ko gero, J. Basanavičiaus gatvėje daugiau niekas taip nedaro“, – paklaustas, kas lėmė pokyčius, DELFI sakė „Laukinių Vakarų Salūno“ vadybininkas Audrius Mikalauskas

Savo ruožtu „Cepeliniškių“ atstovai su DELFI apie šių metų naujoves kavinėje kalbėti nepanoro. Vadybininke prisistačiusi moteris tepaaiškino, kad savitarnos kavine jie tapo, nes taip esą patogiau klientams, ir patikino, kad kainų dėl to nemažino, nes esą jos ir taip pakankamai nedidelės.

Dažniausiai už brangią kainą tikimasi gauti ir kokybišką prekę, bet pasirodo tokia taisyklė galioja ne viskam. Prašome skaitytojų pasidalinti nuotraukomis, kur, jūsų nuomone, už prastai atrodančią prekę prašoma neadekvati kaina. Rašykite ir siųskite pavyzdžius el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Neadekvatu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (564)