Pirmadienio naktį krituliai prapliups vakarų Lietuvoje ir keliaus tolyn. Dienos metu vyraus permainingas debesuotumas, taip pat daug kur numatomas lietus, perkūnija. Pūs gūsingas rytinių krypčių vėjas.

Vilniuje ir Kaune pirmoji paros pusė bus lietinga, vyraus 16–18 laipsnių šiluma. Įdienojus iš praplaukiančių debesų palis, galima perkūnija. Oras šils iki 23–24 laipsnių. Šiauliuose dangus bus apniukęs. Ryto metu numatomi gausūs krituliai, bus apie 14–16 laipsnių šilumos. Dieną protarpiais lynos, temperatūra kils iki 19 laipsnių. Pajūryje naktį numatomi gausūs krituliai, bus apie 16–17 laipsnių šilumos. Įdienojus dangumi keliaus debesys, kurie dar pasitaškys lietumi. Termometrai fiksuos 19–20 laipsnių.

Antradienį vietomis vėl trumpai palis, galimas griaustinis. Pūs rytų, šiaurės rytų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus nepastovus debesuotumas. Nakties ir ryto valandomis temperatūra svyruos tarp 15–18 laipsnių. Dienos metu protarpiais palis, oras sušils iki 25 laipsnių. Šiauliuose naktį varvės dangus, vėliau kritulių nenumatoma, tačiau dangumi plauks debesys. Termometrai rodys 22 laipsnius šilumos. Pajūryje vyraus debesuotumas, protarpiais negausiai palis. Naktį ir ryte bus apie 16–17, dieną apie 22 laipsnius šilumos.

Trečiadienį per šalį nuvilnis lietūs, temperatūra truputį sumažės. Numatomas rytinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune dangumi plauks debesys, kurie dažnai šliūkštels lietaus, numatoma perkūnija. Naktį ir ryte temperatūra svyruos apie 17–19, dieną apie 22 laipsnius šilumos. Šiauliuose dangų gaubs debesys, dažnai lynos. Pirmoje paros pusėje bus apie 16–18, įdienojus apie 20 laipsnių šilumos. Pajūryje temperatūra sieks 19–20 laipsnių šilumos. Gausesni krituliai numatomi antroje dienos pusėje.

Ketvirtadienį suksis gūsingas vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Dangus ir vėl varvės, išsilaikys panaši šiluma kaip ir trečiadienį. Vilniaus ir Kauno apylinkėse pirmoje paros pusėje nuvilnis lietus, numatoma perkūnija. Termometrai fiksuos 17–19 laipsnių. Dienos metu vyraus nepastovus debesuotumas, oras sušils iki 22 laipsnių. Šiauliuose dangumi plauks debesys. Naktį ir ryte bus apie 17 laipsnių šilumos. Įdienojus gausiau palis, temperatūra kils iki 20 laipsnių. Pajūryje vyraus 17–18 laipsnių temperatūra. Debesys ir lietus trauksis tik vakare.

Penktadienį tiek debesuotumas, tiek krituliai bus mažesni. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių vėjas. Vilniuje ir Kaune debesys tai susibėgs, tai vėl skirstysis, protarpiais negausiai palis. Naktį ir ryte bus apie 15–17, dieną apie 22 laipsnius šilumos. Šiauliuose pirmoji paros pusė bus apniukusi, vyraus 15–16 laipsnių šiluma. Įdienojus debesys bus mažesni, oras sušils iki 20–21 laipsnio. Pajūryje vyraus permainingas debesuotumas. Nakties ir ryto valandomis temperatūra sieks 17 laipsnių. Dieną nuvilnis lietus, bus apie 18 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , savaitgalį bus truputį gaiviau, pūs smarkokas šiaurės vakarų vėjas. Vėl prireiks skėčio.