Šeštadienį bus šiek tiek gaiviau, tačiau jau sekmadienį temperatūra kils aukščiau. Kitos savaitės pradžioje, tikėtina, jog Lietuvą pasieks karščio banga.

Ketvirtadienio naktį vietomis numatomas lietus, kai kur kils rūkas. Numatomas pietų, pietvakarių vėjas. Dienos metu debesys sklaidysis, dažniau džiugins saulė. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, bus apie 14–15 laipsnių šilumos, žymesnių kritulių nenumatoma. Įdienojus vyraus nedidelis debesuotumas, oras šils iki 24 laipsnių. Šiauliuose debesys šliūkštels lietaus, termometrai fiksuos 14–16 laipsnių. Dienos metu debesuotumas bus mažas, vyraus 23 laipsnių šiluma. Pajūryje naktį taip pat nuvilnis lietus, bus apie 17–18 laipsnių šilumos. Įdienojus saulės spinduliai orą sušildys iki 21–22 laipsnių.

Penktadienį dangumi plauks pavieniai debesys iš kurių vietomis prapliups lietus, galima perkūnija. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus nepastovus debesuotumas, protarpiais palis. Naktį ir ryte bus apie 16–18, dieną apie 22–23 laipsnius šilumos. Šiauliuose debesys tai susibėgs, tai vėl skirstysis, galimas trumpas lietus. Pirmoje paros pusėje temperatūra svyruos apie 14–16, įdienojus apie 21 laipsnį šilumos. Pajūryje dangumi plauks debesys, oras šils iki 17–19 laipsnių.

Šeštadienį bus šiek tiek gaiviau, sustiprės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune numatomas nedidelis debesuotumas, negausiai lynos. Naktį ir ryte temperatūra sieks 15–16, dieną 20 laipsnių šilumos. Šiauliuose vyraus nepastovus debesuotumas, čia taip pat protarpiais bus nedidelis lietus. Nakties ir ryto valandomis vyraus 14–16, įdienojus 19–20 laipsnių šiluma. Pajūryje smarkokas vėjas dangumi gins debesis, kurie pasitaškys negausiu lietumi. Bus apie 18–19 laipsnių šilumos.

Sekmadienį temperatūra vėl kils aukščiau, debesys retės, vietomis iškris vienas kitas lašas lietaus. Vilniaus ir Kauno apylinkėse pirma paros pusė bus giedra, vyraus 14–16 laipsnių šiluma. Dieną trumpai palis, oras šils iki 24 laipsnių. Šiauliuose nakties ir ryto dangus bus skaidrus, termometrai fiksuos 13–15 laipsnių. Dienos metu išaugs debesuotumas, bus apie 22–23 laipsnius šilumos. Pajūryje numatomas ganėtinai giedras dangus. Pirmoje paros pusėje temperatūra svyruos apie 16, dieną apie 20 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , ateinančios savaitės pradžioje šalį užlies itin karšti orai, vietomis temperatūra šoktelės beveik iki 30 laipsnių karščio. Tačiau tokia temperatūra ilgai neišsilaikys. Kaip jau įprasta, ją keis gausūs lietūs, perkūnija ir gaiva.