Toks klausimas kyla penktadienį Palangoje stebint skėčių ir lietpalčių jūrą.

Nuo pat ryto Palangoje debesuota, saulės blykstelėjimus keičia liūtys. Oras dieną tesušilo iki 15-os laipsnių. Žmonės vaikštinėja apsigaubę lietpalčiais ir su skėčiais. Nuo jūros pučia žvarbokas vėjas, tad romantikai ant jūros tilto šildosi vienas kito glėbyje. Tiesa, tokiu oru tikrai nesiskundžia Rąžėje besiturškiančios antys.

Vis dėlto į pavakarę bent jau kuriam laikui virš Palangos įsigalėjo saulė.   

„Vakar atvažiavome, tačiau šiandien važiuojame namo, nes labai šalta, vanduo šaltas. Būtume buvę ilgiau, nesitikėjome tokio šalčio, teks važiuoti kitą kartą“, – DELFI sakė J. Basanavičiaus gatvėje sutikta Alma. Su vyru iš Rietavo į kurortą atvykusi moteris bent jau pabraidė jūroje.

„Vanduo šaltas, oras šaltas, nėra ką veikti“, – skundėsi pašnekovė. Ji į Palangą tikisi sugrįžti liepą – gal tada oras bus geresnis.

Tuo metu šiaulietė Regina iš skundų dėl šalto oro tik pasijuokė. „Ką jūs kalbate, šiandien nešalta visai, vakar tai buvo šalta. Aš ir po jūrą braidžiau, dar norėčiau čia pabūti, tačiau rytoj į darbą“, – pasakojo dienai su anūke į Palangą atvykusi Regina.

Šildytuvų reikia ir birželį

Prasti orai – iššūkis pajūrio verslininkams. Jie tvirtina, kad šįmet birželis – itin šaltas. Nors darbo dienų vakarais barai siūlė Vitalijos Katunskytės ir kitų atlikėjų gyvo garso pasirodymus, šiems dažnai teko koncertuoti tuščiai salei ar porai žmonių.

„Pas mus šilta ir jauku, tad vakare žmonių tikimės, sušalę ateina išgerti kavos, arbatos, nori pavalgyti“, – DELFI sakė restorano „deCuba“ pamainos vadovė Vilija.

Jos tvirtinimu, restoranas pasiruošęs dirbti bet kokiomis sąlygomis. Kadangi šįmet birželis neįprastai šaltas, iki šiol lauke tenka naudoti šildytuvus ir apklotus.

Pašnekovė vylėsi, kad lietus ir vėsus orus atvykstančių į pajūrį savaitgaliui nesustabdys. „Gal mažiau atvažiuos iš aplinkinių miestų ir miestelių, bet tie, kurie suplanavo važiuoti iš toli, tikrai atvažiuos“, – spėjo Vilija. Jos teigimu, planų tikrai nekeičia Palangoje atostogaujantys užsieniečiai, daugiausia – rusai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)