Siekiant prailginti viešnagės trukmę ir pritraukti kuo daugiau japonų, Lietuva kartu su Latvija ir Estija trečiąkart rengia turizmo galimybių pristatymo renginių Japonijoje seriją. Pirmas renginys įvyko antradienį Fukuokos mieste, antras – liepos 12 d. Osakoje, Tokijuje jis rengiamas liepos 13-ąją.

„Vilniaus senamiestis ir Čijūnės Sugiharos pėdsakai Kaune turistams iš Japonijos yra ir bus svarbiausia priežastis apsilankyti mūsų šalyje. Bet jie vis labiau domisi ir Lietuvos regionais – ypač pajūriu, kurortais, kaimo turizmu.

Pastebėjome, kad daugėja individualių japonų keliautojų, kuriems aktualios nišinio turizmo galimybės, pavyzdžiui, paukščių stebėjimas, gastronominis turizmas. Tad Baltijos šalių turizmo galimybių pristatymo renginių serijoje fokusuosimės į šalies regionus“, – tvirtina Valstybinio turizmo departamento Atvykstamojo turizmo poskyrio vedėja Olga Gončarova.

Pasak jos, turizmo galimybių pristatymo renginiai vyksta būtent Fukuokos mieste, Osakoje ir Tokijuje todėl, kad tarp šių miestų ir Baltijos šalių yra geras susisiekimas „Finnair“ avialinijomis, kuriomis dažniausiai naudojasi turistai iš Japonijos.

Pernai Lietuvoje apsilankė 22,7 tūkst. turistų iš Japonijos, t.y. 7,4 proc. daugiau nei 2015 m. Mūsų šalies apgyvendinimo įstaigose jie praleido 34,7 tūkst. nakvynių – 5,8 proc. daugiau nei 2015 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)