Lietuviai – ne išimtis. Nors ši atostoginių išvykų kryptis tarp mūsų tautiečių pradėjo populiarėti gana neseniai, vietiniai kelionių organizatoriai ir turizmo agentūros jau turi sukaupę nemažai pasiūlymų, galinčių sugundyti mus tiek savo neįprastumu, tiek itin patrauklia kaina.

Štai, pavyzdžiui, „Novaturas“ vienuolikos dienų poilsį Dubajaus Šardžos rajone įsikūrusiame trijų žvaigždučių Citymax Sharjah viešbutyje siūlo už 2429 litus žmogui. Į kainą įtrauktas tiek skrydis lėktuvu iš Vilniaus su persėdimu viename iš didesnių Europos oro uostų, tiek maitinimas viešbutyje vieną kartą per dieną.

Tokia pati, tik viena diena ilgiau trunkanti kelionė, įsigyjant atostogų paketą iš „Novaturo“ jau kainuotų 2679 litus žmogui. Tuo tarpu norėdami viešbutyje valgyti tiek pusryčius, tiek vakarienę, už šią išvyką sumokėtumėte 2779 litus.

Apsigyvenant vienviečiame studijos tipo kambaryje kiek prabangesniame Pearl Residence Hotel Apartment komplekse, įsikūrusiame šiek tiek arčiau centrinių Dubajaus rajonų, už dešimties dienų išvyką ir maitinimą viešbutyje kartą per dieną „Novaturui“ paklotumėte 2659 litus. Panašus, tik vienuoliką dienų trunkantis tokios kelionės variantas kainuotų vos šimtu litų brangiau.

Apgyvendinimą keturių žvaigždučių viešbutyje Cassells Al Barsha siūlanti kelionių agentūra „Litaupa Tours“ už dešimties dienų kelionę prašo maždaug keturių tūkstančių litų. Tiesa, užsisakant atostogų išvyką iš šios įmonės, paprastai netenka daug rūpintis dėl papildomų išlaidų – pavyzdžiui, viešbutyje būsite maitinami bent du kartus per dieną.

Kelionių agentūra „Marco Polo Travel“ gali pasiūlyti net kelis tūkstančius atostogų Jungtiniuose Arabų Emiratuose variantų. Pasirinkę vieną iš maždaug tūkstančio viešbučių Dubajuje arba kituose šalies miestuose, už savaitės trukmės išvyką užmokėtumėte bent 2999 litus.

Tiesa, dauguma „Marco Polo Travel“ siūlomų viešbučių „turi“ bent tris žvaigždutes o kelionės maršrutą taip pat galite koreguoti pagal individualius poreikius. Pavyzdžiui, išvyką pradėti ne tik Vilniaus arba Kauno oro uoste o, pavyzdžiui, Palangoje, Rygoje arba Varšuvoje.

Turiningą poilsinę kelionę su gausiais pažintiniais elementais siūlo atostogines išvykas organizuojanti įmonė „Ancilius“. Į Dubąjų ji atskraidins Jus per Kijevą (ten lėktuvu nuvyktumėte iš Vilniaus oro uosto), o daugybės ekskursijų persisunkusios kelionės metu aštuonias naktis praleistumėte keturių arba penkių žvaigždučių viešbučiuose.

Šios išvykos kaina asmeniui – 5620 litų. Papildomai tektų sumokėti už Jungtinių Arabų Emyratų vizą ir oro uostų mokesčius – kartu tai sudarytų dar maždaug 450 litų. Taigi bendra tokios prabangios kelionės kaina siektų apytiksliai 6070 litų vienam žmogui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)