Advento pasninko ir žiemos švenčių metu lietuviai vietoje mėsos dažniau renkasi žuvį. Žinoma, ant šventinio stalo norisi patiekti nekasdieniškus, įmantresnius patiekalus, tad nieko keisto, kad kyla minčių pakeisti pabodusį žuvies receptą kažkuo nauju. Kartu su dietiste Vaida Kurpiene dalinamės švent...
žuvies filė
5 straipsnių
Šią žuvies filė kepiau stiklinėje kepimo formoje, bet ji gali puikiai iškepti ir ant orkaitės skardos, tik prieš tai ant jos reikėtų patiesti kepimo popieriaus, kad žuvis neprisviltų. Prie žuvies galite iškepti bulvių skiltelių, išvirti bulvių košės, patiekti ryžių, virtų ar šviežių daržovių ir t.t.
Kai pietų ar vakarienės norisi čia ir dabar, puikiausia išeitis – greitai paruošiama tilapijos filė. Pagaminimas tetruks 10–15 min. ir jau turėsite patiekalą ant stalo! Paprasčiau ir būti negali. Vietoj tilapijos galite kepti bet kokią kitą baltą žuvies filė, vis viena bus labai gardu. Jei naudosite...
Iškepta žuvies filė viduje išlieka minkšta ir sultinga, o išorėje – traški ir kvapni. Traškūs bulvių griežinėliai čia taip pat labai tinka, bet jei nemėgstate keptų bulvių, tuomet rinkitės bulvių košę, ryžius, troškintas daržoves ar tiesiog šviežių daržovių salotas.
Jau seniai praėjo tie laikai, kai pirkėjas, norėdamas sutaupyti, pirkdavo žuvį vietoje mėsos. Ir seniai praėjo laikai, kai kiekvieną ketvirtadienį, „Žuvų dieną“, valgyklose jus pasitikdavo virėjos vien su žuvų patiekalais. Šiandien žuvis – tai kaina mėsai prilygstantis, o dažnai net ir brangesnis pr...