soja

soja

Soja (lot. Glycine, vok. Sojabohne) – pupinių (Fabaceae) šeimos Faboideae pošeimio augalų gentis. Lotyniškas pavadinimas kilęs iš gr. glikos 'saldus', nes jų šaknys yra saldokos.

Eksperimento metu pelių gyvenimą prailgino trečdaliu pašalinę gerai žinomą baltymą: ar tą patį galima padaryti ir žmonėms?

Naujas tyrimas su pelėmis parodė, kad eliminavus vieną amino rūgštį, sulėtėjo senėjimas ir pailgėjo jų gyvenimo trukmė.

„Delfi agro“. Žemdirbys grįžo iš Ukrainos ūkių: kodėl bulgarai blokuoja kelius ir kas laukia mūsų šį sezoną grūdų kainos

Lietuvos grūdų augintojų asociacijos prezidentas Aušrys Macijauskas grįžo iš kelionės po Ukrainos ūkius. „Delfi agro“ pokalbis su juo apie...

Tyrimas parodė, kas slopina „blogojo“ cholesterolio gamybą organizme ir mažina kepenų ligų riziką (1)

Jau žinoma, kad sojų pupelės mažina cholesterolio kiekį. Tačiau naujajame tyrime atidžiau išnagrinėti sojų baltymai, kurie, kaip manoma, yra...

Lietuvos mokslininkų pasiekimas gali pakeisti mėsos rinką: pagamino netikėtą analogą (8)

Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kartu su kolegomis iš Helsinkio universiteto sukūrė itin maistingą mėsos analogą naudodami...

Neįvertintas baltymų šaltinis mūsų virtuvėje: ne tik gausu vitaminų, bet ir padeda išsaugoti jaunystę (1)

Soja ir jos produktai, pasak mitybos specialistės, dietistės Vaidos Kurpienės , yra neįvertintas baltymų šaltinis mūsų virtuvėje. Visgi,...