Silkės patiekalai vienodai aktualūs tiek kasdien, tiek per šventes. Ypač – Kalėdas ir Velykas. Išbandykite šį šventinį silkės receptą.
silkė
153 straipsnių
Atlantinė silkė (lot. Clupea harengus, angl. Atlantic herring, vok. Atlantischer Hering) – silkiažuvių būrio žuvis. Tai viena iš gausiausių žuvų rūšių pasaulyje. Paplitusios abiejose Atlanto pusėse, telkiasi į didelius būrius. Išauga iki 45 centimetrų ilgio ir sveria daugiau nei pusę kilogramo. Minta irklakojais bei aukštesniaisiais vėžiagyviais, nedidelėmis žuvimis. Silkėmis minta ruoniai, banginiai, menkės ir kitos didesnės žuvys.
Silkė, patiekiama su priedais (dar vadinama "silkė pataluose"), yra vienas iš populiariausių Kūčių patiekalų.
Atsakė, kiek dienų galima valgyti baltą mišrainę ir silkę – valgydami ilgiau smarkiai rizikuojate (4)
„Dėkitės dar, tiek prigaminom, kas dabar suvalgys...“ Tokia frazė jau tapo tradicine, o apie baltą mišrainę, prigamintą kone kibirais, galima rasti daugybę juokelių internete. Žinoma, dažniausiai tų „kibirų“ mišrainės suvalgyti per vieną dieną nepavyksta, o tada tenka ją įsidėti į šaldytuvą ar balko...
Silkė – tai balta žuvis, kuri didžiąją gyvenimo dalį praleidžia vandenyne. Silkės aptinkamos viso pasaulio vandenynuose, tačiau didžioji dalis silkių sugaunama vandenyse netoli Škotijos ir Šiaurės Airijos.
Paskutinės dienos prieš šventes – tik maloniems darbams virtuvėje. O jei trūksta idėjų, jei norite išbandyti naują receptą, – kviečiu pasidairyti. Tekste rasite šiuos: silkės vyniotinis, greitai nuo stalo dingstantys užkandukai su silke, be proto skani originalaus recepto silkė, silkė su daržovėmis ...
Kokios didžiosios metų šventės be silkės! Per Kūčias ir Kalėdas įprasta ją valgyti su kepintomis morkomis ir svogūnais, burokėliais ir pupelėmis, o šį kartą siūlome išmėginti silkės garstyčių padaže receptą.
Skaniai paruošta šventinė silkė gali suvilioti net ir tuos, kurie žuvies sakosi nemėgstantys. Nebrangi, bet gardi, riebi žuvis Kūčių vakarą virsta įvairiausių kulinarinių šedevrų pagrindiniu ingredientu. Kad jie tikrai pavyktų, visų pirma reikia pasirūpinti pačios silkės skoniu. Neretai jos sūrumas ...
Silkė. Produktas, be kurio artėjančios šventės sunkiai įsivaizduojamos. Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė papasakojo, į ką atkreipti dėmesį renkantis silkę ir kokios jos reikėtų vengti. Dr. Čapkauskienė pasakoja ir tai, ar organizmui naudinga silkė...
Silkei ant šventinio Kūčių stalo visuomet skirta ypatinga vieta. Užsiklojusi keptų morkų ir svogūnų patalu, patiekta su burokėliais, pupelėmis ar obuoliais – šio patiekalo improvizacijoms ribų nėra, tačiau jei savojo ištobulinto recepto dar neturite, svečius siūlome nudžiuginti trimis skirtingais si...
Labai skanus tekstas. Ir labai įdomus. Mat maisto tinklaraštininkės pasidalijo išradingais ir net nematytais receptais su silke. Tikiuosi, įkvėpimo ir idėjų čia rasite ne vienas. Tekste sudėti šie receptai: silkė su kepintom daržovėm ir obuoliais, sausai sūdyta silkė, silkės tortas, švediška silkė s...
Lengvai paruošiamas, gaivus, puikiai subalansuotas užkandis vaišių stalui. Nustebsite, kaip puikiai dera duona, pomidorai ir žuvis. Užkandžius puoškite krapų šakelėmis.
Istorikas Laužikas apie tai, ar tinka per Kūčias valgyti sušius ir kokius senovinius patiekalus verta grąžinti ant šventinio stalo (1)
Artėjančios didžiausios žiemos šventės daugeliui yra neatsiejamos nuo vaišių, ypatingų patiekalų ir gausaus stalo. Dažnai nesutariama, kokios yra mūsų tikrosios tradicijos, kiek stipriai jų laikytis, o kada galima įsileisti naujovių. Apie gastronomines tradicijas, jų pokyčius šiuolaikiniame pasaulyj...
7 milijonai silkės pakuočių per metus parduodama vien viename šalies prekybos tinkle. Galime pabandyti įsivaizduoti, kiek jos lietuviai nusiperka visoje Lietuvoje. Tokie milžiniški skaičiai rodo, kad lietuviai tikrai mėgsta silkę. Natūralu ir tai, kad artėjant gražiausioms šventėms, apie ją, Kūčių s...
Tokio silkės patiekalo dar nematėte – šis vyniotinis kėsinasi nukonkuruoti visus kitus Kūčių stalo patiekalus (5)
Didžiosios metų šventės artėja. Ar jau galvojate, ką dėsite ant Kūčių ar Kalėdų stalo? Yra patiekalų, kuriuos maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė kasmet ruošia šventėms. Vieno jų receptu – silkės vyniotinio – šiandien vilnietė ir nori pasidalyti.
Kūčių stalo karaliene silkę vadiname ne veltui: turbūt nežinojote, kiek naudingų savybių ji turi (3)
Silkė ne veltui vadinama Kūčių stalo karaliene – ji lengvai prieinama, gardi, paprastai paruošiama ir nebrangi, todėl artėjant žiemos šventėms stebimas rekordinis jos perkamumas. Be visų minėtų priežasčių, kodėl vertiname silkę, reikėtų nepamiršti ir svarbiausios – ji pasižymi daugybe naudingų savyb...
Gruodžio 3-ąją prasidėjęs Advento laikotarpis truks keturias savaites iki pat šv. Kalėdų. „Tai – rimties ir susikaupimo metas, todėl vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į maistą, bet ir pamąstyti, ar džiaugiamės savo pasirinkimais, ar tai ko norime, atitinka tai, ką su savimi darome, ar pasirūpiname ne ...
Dairantis receptų artėjančioms šventėms labai verta pasidairyti, ką joms rekomenduoja pasigaminti tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. maisto kūrėja dalijasi receptais ir kviečia stalą dengti restorano vertais patiekalais. Čia rasite: silkę su daržovėmis ir pievagrybiais, šviež...
Žinoma, silkė gali būti valgoma ne tik per kūčias, tačiau šiuo metu patiekalai su šia žuvimi – itin populiarūs. Silkės kūčioms receptų yra daug ir neįmanoma išrinkti patį pačiausią, tačiau šis – tikrai vertas dėmesio.
„Kulinarinis viešbutis“ – taip vadinasi naujausia virtuali virtuvės šefo Alfo Ivanausko receptų-idėjų knyga, skirta vertinantiems skanų maistą, jaukius namus ir originalius sprendimus.
Silkė su grybais – nebūtinai šventinis patiekalas. Tačiau tokių receptų daugiausia ieškoma prieš Kūčias. Silkės su grybais skonis tikrai nenuvils.
Iki didžiųjų žiemos švenčių – vos keturios savaitės. Ir natūralu, kad patiekalus patys gaminsiantys šeimininkai jau pradeda dėlioti šventinį valgiaraštį. Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorės paprašiau pasidalyti pačios ir artimųjų mėgiamiausiais silkės patiekalais. Jūsų dėmesiui – net 6 sta...