restoranas

366 straipsnių

Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.

Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

Kadaise atidariusi desertinę ir pati kepusi tortus bei virusi kavą, šiandien 38-erių Laura Viduolytė-Pupelienė kartu su vyru ir sūnumi sukasi šeimos restorane „Pupelė“. Nedideliame Lietuvos mieste įkurtas restoranas – gana išskirtinė vieta, pritraukianti, pašnekovės žodžiais, ir daugelį Rokiškio lan...

Kornelija Mykolaitytė

Nuo vienos parduotuvės pradėtą verslą pasvalietė Vida Varnaitė išaugino į penkis rajonus apimantį 39 parduotuvių tinklą. „Stengiamės, kad tai nebūtų eilinė kaimo parduotuvė, kad žmonės rastų viską, kas reikalinga“, – pasakoja ji. Verslininkė 2017 metais įžengė ir į maitinimo verslą, kurį vysto kartu...

Andrius Užkalnis

Tai ar bent metų pabaigoje galima apsieiti be to restoranų kritiko, sako daugelis. Negalima. Jau nuo 2015 metų DELFI kiekvieną savaitę spausdina mano apvžvalgas, kad ir kas vyktų pasaulyje: rinkimai, karai, šventės ar tarpušvenčai - reguliariai į tarpuragę gastronomijos naujienos.

Jurga Jurkevičienė

Štai tradicinis vaizdelis Neapolyje garsioje picerijoje „Lombardi“. Prie ilgo stalo vėlų vakarą susibūrę seneliai, tėvai, paaugliai, darželinukai, vienas jų – vaikiškoje kėdutėje. Visų lėkštėse – pica, tik vis kitu pavadinimu, taurėse – mineralinis vanduo, stiklo ąsočiuose – baltasis ir raudonasis s...