Praeitą penktadienį restorane PACAI įvyko dar viena kartu su Bocuse d‘Or Lietuva organizuota vakarienė. Tai jau trečiasis renginys, kuris ne tik džiugina restorano svečius, sukurdamas galimybę išbandyti talentingų šefų kūrinius, bet ir skatina kulinarinę kultūrą Lietuvoje.
restoranas
366 straipsnių
Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.
„Mes rojuje“ – šūkteli man nuo gretimo stalelio žinomas Lietuvoje veidas, kuris taip pat čia atvyko ne pirmą kartą.
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį pranešė, kad Lietuva pagaliau atsidurs „Michelin Guide“ leidinyje.
Sezoniškumas ir glaudus bendradarbiavimas su vietos ūkininkais yra neatsiejama PACAI restorano virtuvės identiteto dalis. Šiame restorane maistas ne tik yra patiekiamas, bet ir gyvena su gamta, su kiekviena sezono kaita atskleidžiantis naujus skonius, tekstūras ir kūrybiškumą.
Ilgai lauktas šalies gurmanų verdiktas: „Tablein Diners’ Awards 2023“ apdovanojimuose paskelbti geriausiai svečių 2023 metais įvertinti Lietuvos restoranai. Beje, tai ne vieninteliai geriausių restoranų rinkimai Lietuvoje. Vėl startuoja „30 geriausių restoranų“ reitingas, kur savo vertinimus galite ...
Kadaise atidariusi desertinę ir pati kepusi tortus bei virusi kavą, šiandien 38-erių Laura Viduolytė-Pupelienė kartu su vyru ir sūnumi sukasi šeimos restorane „Pupelė“. Nedideliame Lietuvos mieste įkurtas restoranas – gana išskirtinė vieta, pritraukianti, pašnekovės žodžiais, ir daugelį Rokiškio lan...
Mama su dukra įsuko sėkmingą prekybos ir restoranų verslą: mitas, kad žmonės kaime į parduotuvę ateina tik duonos ir alkoholio (2)
Nuo vienos parduotuvės pradėtą verslą pasvalietė Vida Varnaitė išaugino į penkis rajonus apimantį 39 parduotuvių tinklą. „Stengiamės, kad tai nebūtų eilinė kaimo parduotuvė, kad žmonės rastų viską, kas reikalinga“, – pasakoja ji. Verslininkė 2017 metais įžengė ir į maitinimo verslą, kurį vysto kartu...
Vilniuje duris atvėrė išskirtinė vieta – čia pavalgys ne tik žmonės: specialų meniu paruošė ir šunims (3)
Vasario 14-ąją, Įsimylėjėlių dieną, Vilniuje duris atvėrė nauja vieta, kurioje skanių patiekalų galite paragauti ne tik jūs, bet ir jūsų augintinis. Gastrobare „The House“ virtuvės šefas Linas Jablonskas šunims ruošia net tartarus. Tiesa, to paties vardo gastrobaras jau 12 metų veikia Druskininkuose...
Dėl įvykdytų nusikaltimų į kalėjimą pasiųstas daugkartinis Lietuvos kikbokso čempionas, Alytaus kriminalinio pasaulio šulas Rolandas Agrba (g. 1980 m.) spėjo pasižymėti prieš patekdamas į įkalinimo įstaigą – kai teisėjai svarstė, ar jis yra pagrįstai nuteistas dėl turto prievartavimo ir neteisėto di...
„McDonald’s“ keičiasi ir dėl to laikinai uždaromas Vilniaus „Akropolyje“ esantis restoranas. Greitojo maisto restoranas žada grįžti pilnai atsinaujinęs.
Yra Vilniuje tokia vieta, kurioje sutiksite bene daugiausiai šypsenų. Be išskirtinių blynų ir malonaus aptarnavimo, čia galima susipažinti su įkvepiančiais žmonėmis.
Yra Vilniuje tokia vieta, kurioje sutiksite bene daugiausiai šypsenų. Be išskirtinių blynų ir malonaus aptarnavimo, čia galima susipažinti su įkvepiančiais žmonėmis. Jie kasdien į restoraną eina kaip į didžiausią šventę, o nauja darbo diena jiems – dar viena proga padaryti viską, kad kiekvienas čia ...
„Tai grynųjų pinigų šalis, JAV doleris yra geriau konvertuojamas nei euras. Matėme vietų, kur už eurą siūlė mažiau nei už dolerį“, – pasakoja neseniai Uzbekijoje su drauge savarankiškai daugiau nei savaitę keliavusi Laima Bitėnienė.
Vieno žinomo Lietuvoje veikiančio restoranų tinklo administratorė Ugnė B. daugiau kaip 2 metus savinosi pinigus iš savo darbdavio – kone kiekvieną darbo dieną jauna moteris savo piniginę papildydavo keliais šimtais eurų. Neįtikėtina, bet to niekas ilgą laiką net nepastebėjo.
Šalia Jazzu restorano Anykščiuose uždaroma mokykla: savivaldybė teisinasi – įvyko nesusikalbėjimas (21)
Praėjusių metų vasarą vienoje žinomiausių Anykščių vietų atsidarė antras dainininkės Justės Arlauskaitės-Jazzu restoranas „Mitai“. Nors nauja vieta gyventojų jau dabar tituluojama gražiausia, savininkams kilo rimtų nemalonumų dėl šalia buvusios „Šventosios upės mokyklos“.
Tai ar bent metų pabaigoje galima apsieiti be to restoranų kritiko, sako daugelis. Negalima. Jau nuo 2015 metų DELFI kiekvieną savaitę spausdina mano apvžvalgas, kad ir kas vyktų pasaulyje: rinkimai, karai, šventės ar tarpušvenčai - reguliariai į tarpuragę gastronomijos naujienos.
Verslininkas Ozas Benas Davidas ir jo verslo partneris Jalilas Dabitas turi restoraną Berlyne, Prenzlauer Berg rajone, kuriame tiekia humusą ir kitus Artimųjų Rytų virtuvės vegetarinius patiekalus.
Lapkričio 21 d. Latvija pagaliau atsidūrė pasauliniame restoranų žemėlapyje – gastronomijos gidas „Michelin“ žvaigždutėmis ir rekomendacijomis įvertino pirmąjį šalies restoraną.
Štai tradicinis vaizdelis Neapolyje garsioje picerijoje „Lombardi“. Prie ilgo stalo vėlų vakarą susibūrę seneliai, tėvai, paaugliai, darželinukai, vienas jų – vaikiškoje kėdutėje. Visų lėkštėse – pica, tik vis kitu pavadinimu, taurėse – mineralinis vanduo, stiklo ąsočiuose – baltasis ir raudonasis s...
Vis daugiau jaunų žmonių sulaukę pilnametystės nusprendžia įsidarbinti restorane. Vieni į tai žiūri tik kaip į sezoninę veiklą, tuo tarpu kiti bando tai derinti su studijomis ir dirba ištisus metus. Restorano vadovė teigia, kad darbas restorane nėra toks romantiškas, kaip vaizduojama filmuose – tai ...