pasninkas


Palangos klebonas: Didžioji Savaitė – Tavo asmeninio gyvenimo atspindys  (21)
2017 m. balandžio 14 d. 14:52
Po mūsų pasaulis nebebus toks pats. Jis pajus, kad mūsų nebėra. Ar geresnis, ar blogesnis, daugiau jame džiaugsmo ar skausmo liks, bus pažymėtas liūdesiu ar...
20 metų turguje dirbantis pardavėjas išdavė, kaip neapsirikti renkantis žuvį  (44)
2017 m. balandžio 14 d. 08:00
Septynias savaites trunkanti Gavėnia ypatinga tuo, kad kiekvienas penktadienis – pasninkas. 20 metų turguje dirbantis, žuvimi prekiaujantis Miroslavas pasakoja,...
Mitybos specialistė V. Kurpienė: Gavėnios pasninkas – alternatyva sveikai mitybai
2017 m. kovo 24 d. 11:11
Šylant orams daugelis susirūpiname, ką dėti į savo lėkštes: kuo paįvairinti mitybą...
Pasiryžkite 40 dienų eksperimentui: patys nustebsite rezultatais  (16)
2017 m. kovo 18 d. 11:28
Kol laisvamaniai purkštauja, esą pasninkas šiais laikais niekam nereikalingas,...
Dėl šv. Patriko dienos atleido nuo pasninko  (4)
2017 m. kovo 17 d. 08:18
Penktadienį Airijoje ir daugelyje kitų šalių bus minima šv. Patriko – Airijos...
Ritualas apsaugos nuo peršalimo: tikrai neįprasta, bet labai efektyvu  (17)
2017 m. sausio 2 d. 14:52
Daugelis sveikata rūpintis pradeda tik tuomet, kai ji sušlubuoja. Nors daugybei žmonių nepavyksta pergudrauti peršalimo ir anksčiau ar vėliau šaltuoju metų...
Ruošiantiems žuvį: lietuvių mėgstami gamybos būdai sugadins patiekalą negrįžtamai  (39)
2016 m. gruodžio 23 d. 21:05
Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką jau kalbėti apie tokį paruošimui jautrų produktą kaip žuvis .
5 būdai, kaip virtuvėje sugadinti gerą žuvį  (3)
2016 m. gruodžio 22 d. 14:52
Nežinant kelių esminių taisyklių, virtuvėje nesunku sugadinti bet kokį patiekalą, ką...
Kodėl prie dovanos dera pridėti pirkimo čekį
2016 m. gruodžio 20 d. 12:56
Pasaulyje apie 20–30 proc. visų dovanų grąžinamos ar padovanojamos kitiems, tad...
Ką lietuviai valgė senovėje ir kodėl mes mėgstam šaltibarščius  (26)
2016 m. gruodžio 18 d. 00:00
Septynioliktame amžiuje karštos politinės lietuvių ir lenkų diskusijos neretai...
Advento tradicijos: kas yra pasninkas ir kokią reikšmę turi tie 12 patiekalų ant Kūčių stalo?  (1)
2016 m. gruodžio 14 d. 00:00
Būtent Advento laikotarpis ragina mus iš naujo pažvelgti į senas tradicija s, kurių laikėsi mūsų senoliai.
Pasninkas – laikas sveikesnei mitybai  (20)
2016 m. gruodžio 6 d. 06:30
Advento laikotarpis laikomas ne tik susikaupimo, bet ir kasdienių įpročių, liečiančių ir mitybą, pokyčių metu.
Nepaliaujamas smurtas prie pietų stalo  (8)
2016 m. gruodžio 5 d. 12:27
Mes smurtaujame prieš save ir kitus dažniau nei įsivaizduojame. Į šią problemą kiek...
Adventas – senos tradicijos su teigiamu poveikiu sveikatai  (2)
2016 m. gruodžio 5 d. 00:00
Adventas – susikaupimo ir tylos metas, kuomet prieškalėdiniame šurmulyje bandome rasti...
Supratę, kas dėjosi Oginskių virtuvėje, geriau pažinsime ne tik šią giminę, bet ir epochą
2016 m. spalio 15 d. 00:00
Lietuvos ir Lenkijos istorikai R. Laužikas, A. Pacevičius, J. Dumanowskis ir virtuvės...
Tradicijos, kurias sunaikino sovietmetis: anksčiau šie patiekalai puikavosi ant LDK didikų stalų  (35)
2016 m. spalio 14 d. 14:50
Stalai nukrauti įvairiausiais skanėstais, o itin garbingoje vietoje puikuojasi jautienos ir avienos patiekalai – toks vaizdas viduramžiais ir vėlesniais...
Kodėl lietuviai mėgsta šaltibarščius?  (3)
2016 m. rugpjūčio 14 d. 00:00
VII a. karštos politinės lietuvių ir lenkų diskusijos neretai baigdavosi piktokais pašmaikštavimais. Stengdamiesi įkąsti nuolat oponuojantiems ir savo...
Saldaus lietuvės verslo Lenkijoje mįslė: klesti, nors nei perka, nei parduoda  (18)
2016 m. liepos 30 d. 22:25
Tarptautinėse saldumynų mugėse prie „Polish Sweets“ („Lenkiški saldumynai“)...
Kad išsaugotų jaunystę, griebiasi keisčiausių priemonių  (11)
2016 m. liepos 14 d. 21:52
Kadaise žmoniją persekiojo tik dvi mitybos anomalijos: nepakankama mityba – neturtėlių...
R. Statkuvienė. Bažnyčia kalta? Taip, nes privalo būti griežtesnė!  (690)
2016 m. liepos 8 d. 10:53
Įvairūs propagandinai kaltinimai Katalikų Bažnyčiai, siekiant ją diskredituoti,...
Nesutarimų persekiojamos Stačiatikių Bažnyčios susitiks pirmą kartą per tūkstantį metų  (7)
2016 m. birželio 17 d. 16:30
Ortodoksų Bažnyčios iš viso pasaulio sekmadienį susitiks Graikijoje pirmam tokiam susirinkimui per tūkstantį metų, tačiau jį jau grasina temdyti dideli...
Ką reiškia mūsų sapnai  (5)
2016 m. birželio 12 d. 00:00
Sapnai – tai mūsų vidinio pasaulio atspindys. Jie yra tarsi pasąmonės laiškai sąmonei, tačiau rašomi ne logikos, o daugiaprasmių simbolių kalba. Todėl...
Šokiruojantys XVI–XVIII a. metodai, kaip gydė nevaisingumą  (34)
2016 m. balandžio 18 d. 14:50
XVI–XVIII a. sudarant santuoką ne taip svarbu buvo grožis ir meilė, kiek būsimos...
Už indo ištekėjusi lietuvė: iš pradžių jo tėvams buvau blondinė iš Rusijos  (219)
2016 m. balandžio 10 d. 20:30
Antverpenas – antrasis pagal dydį Belgijos miestas. Nedideliame bute lietuvė Nomeda ir...
Riebios žuvies deficitą sprendžiame klaidingai  (34)
2016 m. balandžio 4 d. 20:10
Ši graikų filosofo Sokrato mintis aktuali Lietuvoje jau ne vieną dešimtį metų:...
Tikrosios priežastys, kodėl nustojo tirpti nereikalingi kilogramai  (27)
2016 m. kovo 31 d. 09:49
Jau prasidėjo pavasaris ir dauguma iš mūsų ir vėl apleido savo Naujųjų metų pažadų vykdymą, ypač tą punktą apie sulieknėjimą. Pasižadėjome, kad...
Prof. R. Stukas: valgyti reikia tam, kad gyventume, o ne gyventi, kad valgytume  (17)
2016 m. kovo 29 d. 11:05
Ši graikų filosofo Sokrato mintis aktuali Lietuvoje jau ne vieną dešimtį metų: Lietuvos gyventojų mitybos įpročiai jau kelis dešimtmečius nesikeičia į...
XXI amžiaus Velykos: nebemoka valgyt net kiaušinių  (42)
2016 m. kovo 27 d. 08:10
„Prekybos centrų reklama apie nuolaidas – kiekvienos didesnės XXI amžiaus šventės...
Kunigas: susilaikyti nuo sekso per Gavėnią – aukštas pilotažas  (229)
2016 m. kovo 24 d. 22:11
Daugelis Gavėnios laikotarpį sieja su pasninku, tačiau Gavėnia nėra vien tik mėsos...
Pasninkas DIDĮJĮ PENKTADIENĮ : ką galima valgyti ir ko nevalia daryti?  (16)
2016 m. kovo 24 d. 00:00
Prasidėjo pasninkas prieš gražiausią metų šventę - Velykas. Ką valgyti Didįjį...