naminė duona

naminė duona

Duona – kepinys iš ruginių, kvietinių, kvietruginių miltų arba jų mišinių ir (arba) kitų grūdų produktų tešlos, kuri maišoma, formuojama, purinama ir kildinama mielėmis ir pieno rūgšties bakterijomis, o jos ruošinys kepamas.

Apie panevėžietės namie kepamą duoną sklinda legendos – jos prašo ne tik namiškiai, bet ir draugai + receptas

Naminę duoną jau 9 metus kepanti panevėžietė Sandra Puluikienė teigia, kad duona negali nepavykti, jei ji gaminama iš kokybiškų produktų, o...

Štai keletas gudrybių, kaip išsikepti gardžią lietuvišką duoną namuose

Lietuviai grįžta prie tradicijų ir duoną vis dažniau kepa namuose, tačiau kyla klausimas, kaip pasiekti tobulo rezultato. Ekspertai dalijasi...

Naminė duona iš cukinijų – maloniai nustebins ir skoniu, ir recepto paprastumu

Po vasaros daugelis džiaugiasi gausiu cukinijų derliumi. Cukinijos puikios tuo, kad tinka tiek į saldžius, tiek į sūrius patiekalus.

Sveika ir paruošiama itin lengvai: naminė riešutų duona

Galite pagalvoti, kad ši duona kieta ir tinkama tik užkandžiui, bet aš griežtai paprieštaraučiau! Ji išlieka minkšta visas 3 dienas, o per tiek...

Pamėgs ne tik sveikuoliai: sėklų duonelė su džiovintais pomidorais

Ši duonelė soti ir gausi maistinių skaidulų. Viso kepalėlio vienam žmogui užteks visai savaitei, jei ne ilgiau. Man patinka savijauta suvalgius...