miltai

114 straipsnių

Miltai – maisto ingredientas, pagrindinė kepinių sudedamoji dalis, gaminama, permalant grūdus. Turi daug angliavandenių, ypač – krakmolo, šiek tiek baltymų ir cukrų, ląstelienos.

Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Žuvų piršteliams pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prie...

Jei nuo pietų liko makaronų ar tiesiog norite paruošti kitokį garnyrą, kviečiame išmėginti makaronų kroketus. Juos tinka valgyti vienus kaip užkandį ar patiekti prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Makaronų kroketus su malonumu valgys ir vaikai.

Metų topai būna ne tik filmų ar knygų kategorijose, jų pasitaiko ir kulinarijoje. Taip nutiko su maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ kūrėjos Renatos Šniolienės firmine balta kvietine duona. „Dabar jau be jos neapsieina jokia vakaronė ar pusryčiai didesniame būryje, o ir man pasidarė įprasta ją kep...

Kalbino Titas Atraškevičius, parengė Rita Gečiūnaitė

Ar pigesnė mityba gali būti visavertė? Kada galima rinktis produktą, kainuojantį mažiau, o kada taupyti savo sveikatos sąskaita tiesiog nereikėtų? Kartu su mitybos mokslininke Lauryna Nelkine keliavome į prekybos centrą nusipirkti pagrindinių maisto produktų. Mūsų pirkinių sarašas: miltai, pienas, m...

Julija Leimonė

Kai kaunietis Pranciškus Jakubauskas pasistatė savo privatų malūną, jis nė nežinojo, į ką visa tai išaugs. O išaugo į patį tikriausią šeimos verslą, prie kurio vairo šiuo metu stovi Pranciškaus anūkė Julita. Su pašnekovais – verslo pradininku ir dabartine vadove, kalbamės apie tai, iš kur anuomet ki...