Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Žuvų piršteliams pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prie...
miltai
114 straipsnių
Miltai – maisto ingredientas, pagrindinė kepinių sudedamoji dalis, gaminama, permalant grūdus. Turi daug angliavandenių, ypač – krakmolo, šiek tiek baltymų ir cukrų, ląstelienos.
Taip, kotletus galime kepti ne tik iš mėsos, tačiau ir iš kruopų, daržovių ar grybų. Skoniu nė kiek nenusileidžia mėsiškiems. Kotletus patiekite su bulvių koše ar grikiais.
Jei nuo pietų liko makaronų ar tiesiog norite paruošti kitokį garnyrą, kviečiame išmėginti makaronų kroketus. Juos tinka valgyti vienus kaip užkandį ar patiekti prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Makaronų kroketus su malonumu valgys ir vaikai.
Kroketai – puikus būdas paįvairinti pietų ar užkandžių stalą. Juos galite pateikti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, o taip pat – padėti ant užkandžių stalo. Kroketai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Blynai su varške – tokie universalūs, kad tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Juos mėgsta ir mažas, ir didelis. Blynus su varške patiekite iškart, apibarstę cukraus pudra.
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Minkštas, gardaus saldžiarūgščio skonio – toks yra šis kivių pyragas. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo efektingai. Kivių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Rageliai – kepinys, papuošiantis tiek kasdienį, tiek šventinį stalą. Gardūs mieliniai pyragaičiai nepaliks abejingų. Atvėsusius ragelius apibarstykite cukraus pudra.
Pasigaminkite naminių vištienos kepsnelių. Minkšti ir traškūs maltos vištienos gabalėliai patiks net patiems mažiausiems valgytojams. Patiekite vištienos kepsnelius su mėgiamu padažu.
Spalvingas tortas su juodojo šokolado kremu taip ir traukia akį. O kas įdomiausia, kad šį gardų skanėstą paruošti taip paprasta! Tortas su juodojo šokolado kremu puikiai tiks šventiniam stalui.
Kai gaminate ką nors iš miltų, juos iš pakelio ar indo kabinate šaukštu? Šaukšteliu? Galima tik įtarti, kiek laiko trunka pasemti reikiamą miltų kiekį. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi, kokį būdą naudoja profesionalai.
Rusija be grūdų Ukrainą stumia dar iš vienos rinkos – ar šiame kelyje yra Lietuva, tarnybos nežino (3)
Rusijoje pasiektas kvietinių miltų eksporto rekordas – per spalį į išorės rinką eksportuota 109 tūkst. tonų šios produkcijos. Apie tai praneša Agrarinės rinkos konjunktūros institutas (ARKI). Ankstesnis maksimalus kiekis – 100 tūkst. tonų buvo užfiksuotas 2011 m. birželį.
Pastaruoju metu pigęs saulėgrąžų aliejus gali vėl brangti, teigia kai kurie importuotojai, vežantys šią prekę išimtinai iš Ukrainos. Kainų analitikai savo ruožtu sako, kad paklausa tradiciškai auga prieš šventes, tačiau žmonės galimai turi sukaupę aliejaus atsargų.
Iškepti duoną yra lengviau nei gali atrodyti, o gardus rezultatas atperka pastangas. Nors duonos rūšys namų lentynose kinta, išbandomi nauji skoniai ir tipai, viena nesikeičia – duona vis dar yra vienas svarbiausių, gal ir pagrindinis kasdienis maisto produktas, teigia maisto mokslininkė Kristina Li...
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su Kauno kolegijos lektore, maisto technologe, Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos chemijos mokytoja Inga Pupeliene-Nikštute atskleis triukus, kuriuos reikėtų žinoti gaminant iš miltų. Sužinosite, kodėl recepte pakeitus miltų rūšį, kartais patiekalas gali nepavyk...
Daug skaidulų ir mažai angliavandenių turintys miltai tinka ir netoleruojantiems glitimo – juos gana paprasta pasigaminti namuose (1)
Makaronai, pica, duona ir daugelis kitų produktų yra sunkiai įsivaizduojami be miltų. Tačiau jie gali būti ne tik įprasti kvietiniai – alternatyvos jiems pastaraisiais metais itin išpopuliarėjo. Lietuviai vis dažniau eksperimentuoja ir išbando kitas miltų rūšis – tiek ieškodami sveikesnių alternatyv...
Metų topai būna ne tik filmų ar knygų kategorijose, jų pasitaiko ir kulinarijoje. Taip nutiko su maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ kūrėjos Renatos Šniolienės firmine balta kvietine duona. „Dabar jau be jos neapsieina jokia vakaronė ar pusryčiai didesniame būryje, o ir man pasidarė įprasta ją kep...
Kasmetinis festivalis, kuriame susirenka vadinamieji „miltuotieji“ prasideda improvizuotu miesto užėmimu, iš gyventojų reikalaujama „miltų mokesčio“, o vėliau uniformomis apsirengę festivalio dalyviai surengia teatrališką perversmą. Festivalis Ibyje, Rytų Valencijos mieste, trunka visą dieną. Jo met...
Maisto mokslininkė parduotuvėje įvertino populiarius produktus: ką iš tiesų slepia maisto etiketės (2)
Ar pigesnė mityba gali būti visavertė? Kada galima rinktis produktą, kainuojantį mažiau, o kada taupyti savo sveikatos sąskaita tiesiog nereikėtų? Kartu su mitybos mokslininke Lauryna Nelkine keliavome į prekybos centrą nusipirkti pagrindinių maisto produktų. Mūsų pirkinių sarašas: miltai, pienas, m...
Kai kaunietis Pranciškus Jakubauskas pasistatė savo privatų malūną, jis nė nežinojo, į ką visa tai išaugs. O išaugo į patį tikriausią šeimos verslą, prie kurio vairo šiuo metu stovi Pranciškaus anūkė Julita. Su pašnekovais – verslo pradininku ir dabartine vadove, kalbamės apie tai, iš kur anuomet ki...