Mėsiški patiekalai

123 straipsnių

lithuanianintheusa.com

Kas galėtų atsisakyti dubenėlio garuojančio ir skanaus plovo? Lietuvoje turbūt būtų sunku rasti lietuvį, kuris nemėgtų plovo. Nors plovas ypač populiarus daugybėje Azijos, Balkanų ir kitose aplinkinėse šalyse, Lietuva taipogi nėra išimtis.

Ar vištiena gali atsibosti? Nemanau! Saldi, sūri, rūgšti, saldžiarūgštė, karti, virta, troškinta, kepta grilyje arba keptuvėje, sausa ar tirpstanti burnoje – kaskart vis kitokia! Pagal nuotaiką ir renkamės vištienos skonį.

Kodėl guliašas pavadintas austriškas? Neturiu supratimo, bet taip jis užrašytas mano užrašų knygutėje, o iš dainos žodžių neišmesi, kaip sakant.

LRT Televizijos laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt

Pradžiuginkite save ir artimuosius neįprastu patiekalu – jautienos tartaru, pagardintu įvairiomis daržovėmis, bulvine balanda ir šviežiu majonezu.

Dažniausiai malta mėsa naudojama gaminant tradicinius lietuviškam stalui patiekalus – cepelinus, balandėlius, įvairius kotletus ar lietinius blynelius. Vis dėlto pasižvalgius į užsienio šalių virtuves ar pasitelkus šiek tiek fantazijos, iš maistingo faršo galima pasigaminti kur kas įvairesnių ir ne ...

Man visada patinka turėti maisto atsargų. Kai tingisi ar nelabai yra laiko, atidarai šaldymo kamerą, išimi patiekalą, kiši į orkaitę ar į puodą ir ne už ilgo pietūs ar vakarienė jau ant stalo.

Lietuvos gyventojai darosi išrankesni mėsai ir trokšta jos įvairovės, todėl šalia tradicinių patiekalų iš paukštienos ar kiaulienos, ant lietuvių stalo vis dažniau gula jautiena bei veršiena. Vis dėl to, nepriklausomai nuo mėsos rūšies ir šviežumo, svarbu nepersistengti ir paruošti ją tinkamai.

Tik atvėsus orams, norisi karšto maisto. O sočiai pavalgyti ir šiltai susiraityti ant sofos – tikras malonumas. „Baltc Foods“ siūlo išmėginti gardų kepsnį su šonkauliukais ir faršu, kuris yra ne tik labai skanus, bet ir tikra stalo puošmena.

Iranietiškas tradicinis patiekalas – kabob ar kabab, o lietuviškai tiesiog kebabas. Ir negalvokit, kad čia bus jūsų įprastas kebabas lavaše, ne – tai maltos mėsos iešmas, keptas grilyje ir valgomas su ryžiais ar keptomis daržovėmis (pomidorais, paprikomis).