Ruošiatės vakarėliui, iškylai ar filmų vakarui, – gaminkite takus su krevetėmis. Nuostabaus skonio gaivus užkandis yra tai, ko jums reikia. Takai su krevetėmis puikiai tinka ir šventiniam stalui.
krevetės
102 straipsnių
Tikrosios krevetės arba tiesiog krevetės (lot. Caridea) – aukštesniųjų vėžiagyvių (Malacostraca) infrabūrys. Krevetės plačiai paplitusios viso pasaulio jūrose, kai kurios rūšys prisitaikusios gyventi gėlame vandenyje.
Klaipėdos universiteto mokslininkai pradėjo eksperimentą – uždarose sistemose augina krevetes naudodami daugiau nei 1 km gylyje glūdintį geoterminį vandenį. Tai aktualu vystant jūrinio vandens akvakultūrą Baltijos jūros regione, kadangi čia steigti natūralius ūkius yra itin sudėtinga, o dirbtinį jūr...
Gardiems pusryčiams – vafliai su kiaušiniene. Čia puikiai dera krevetės ir salotos. Na o idėja atšildytus kruasanus paversti gardžiais traškiais vafliais verta atskirų aplodismentų.
Vien ištarus žodį rizotas burnoje galima pajusti kreminio patiekalo skonį. Šįkart rekomemduojame jį gaminti su krevetėmis. Apsivalgymas toks rizotas – ne kitaip.
Nors žodis „sumuštinis“ skamba gana nuobodžiai, neapsigaukite. Šie sumuštiniai su krevetėmis jus paliks be žado. Krevečių masė ant paskrudintos čiabatos sukuria ypatingo gardumo užkandį.
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite gaivias salotas su krevetėmis. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios salotos su krevetėmis ir avokadais – puikus pasirinkimas tiek pusryčiam...
Krevetės turi itin daug kokybiškų ir liesų baltymų, tačiau mitybos specialistai įspėja, kad šiomis gėrybėmis piktnaudžiauti nevalia (1)
Artėjančios šventės kiekvieną verčia pasukti galvą, kaip skaniai ir vaizdžiai patiekti šventinius patiekalus artimiesiems. Ieškodami receptų, atkreipiame dėmesį į delikatesus, palepinsiančius susirinkusiųjų akis ir gomurius. Tarp jų savo vietą dažnai atranda krevetės, kuriose gausu Omega-3 riebalų r...
Įprastai cezario salotas gaminame su vištiena. Tačiau šios – kitokios, su krevetėmis. Kas valgė šias cezario salotas, liko sužavėti.
Itin turtingo skonio burgeris – įsitikinsite patys. reikia pasistengti, bet verta. Šis burgeris puikiai tiks šventėms.
Pagaliau prasidėjusios šiltos dienos skatina kuo daugiau laiko praleisti lauke. Gryname ore norisi gerti kavą, žaisti su vaikais bei, žinoma, gaminti. O pasijusti tikrais grilio patiekalų virtuozais ne taip ir sunku: juk jame kepti galima bene viską. Vieni populiariausių pasirinkimų – krevetės bei š...
Lengvai vakarienei – česnakinės krevetės. itingreitai ir paprastai pagaminamas patiekalas. Iškeptas krevetes pagardinkite citrinos skiltele.
Klausimas, kaip paruošti krevetes, laikas nuo laiko vis iškyla Delfi Maistas pašte ar socialiniame tinkle. Skaitytojai domisi ir kaskart nustemba, kad procesas – itin nesudėtingas. Paruoštas krevetes valgykite su salotomis, duona.
Grilio sezonas – tikras malonumas visiems, kurie mėgsta šašlykus, dešreles, keptas daržoves ir kitus gardžius patiekalus. Šiais laikais žmonės ant grotelių kepa beveik viską – net arbūzus. Tačiau specialistai teigia, kad ant grilio galima kepti toli gražu ne viską. Ar žinote, kokių maisto produktų g...
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevetes. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jas itin skanu valgyti su vasarą taip mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisias.
Šis krevečių patiekalas Graikijoje laikomas tradiciniu. Na, bent jau daugelyje šalies tavernų jo tikrai galite paskanauti. Kaip užkandis, krevetės patiekiamos tiesiai iš keptuvės su daugybe šviežios duonos padažui sudažyti. Šį atostogų prie Viduržemio jūros skonį nesudėtinga atkurti namų virtuvėje.
Kaip technologijos ir mokslas padeda maisto auginimui? Kokių sąlygų ir žinių reikia norint auginti maistingą ir tvarų maistą? Apie Lietuvoje sukurtos vandenyno vandens ir kitų sąlygų kopijavimo technologiją ir tai, ko reikia užsiimti alternatyviu ūkininkavimu, nešančiu derlių visus metus, kalbama su...
Pasaulio vandenynuose dėl įvairių priežasčių nuolat mažėja žuvų ir jūros gėrybių, todėl vis didesnis dėmesys krypsta į akvakultūros ūkius. Krevetės uždaruose baseinuose prieš kelerius metus pradėtos auginti ir Lietuvoje. Tuo užsiima tiek mokslininkai, tiek verslininkai, jau tiekiantys „lietuviškas“ ...