italas

22 straipsnių

Kalbino Titas Atraškevičius, parengė Roma Macijauskaitė

Italas Francesco Sanapo yra kavos meistras, daugkartinis kavos ruošimo čempionas, kurio gyvenimas, kaip pats sako, sukasi apie kavą. Jau paauglystėje pamilęs šį gėrimą kavos džiaugsmą skleidžia ir aplinkiniams. Su Francesco susitinkame vienoje iš sostinės centre esančių kavinių, kuriai jis tiekia ka...

Dalia Smagurauskaitė

Genujiečiai jau daug metų stengiasi, kad ryškiai žalias ir kvapnus bazilikų padažas patektų į UNESCO paveldo sąrašą, o kiekviena šeima saugo iš kartos į kartą perduodamą šio padažo receptą, portalui LRT.lt pasakoja Vilniuje gyvenantis italas Federico Baglini. Pirmosios žinios apie genujietišką pesto...

Federico Baglini

Lietuvoje gyvenantis Federico nori pasidalinti savo įspūdžiais apie Lietuvą, taip pat sugriauti mitus apie italus. Taigi pasiruoškite negailestingos kritikos dozei - juk ir jums nepatiktų, jei visas sriubas italai vadintų šaltibarščiais? Tai kodėl tuomet mes pastą vadiname makaronais?

Eglė Skulskytė

Itališka virtuvė – viena populiariausių visame pasaulyje. Kai kurie jų maitinimosi įpročiai labai neįprasti. Pateikiame keletą pavyzdžių, ką reikėtų žinoti prieš vykstant į šią šalį.