Šią vasarą keliavome į Italiją, nedidelį mietelį - Peskaserolį. Vos dvi valandos nuo Romos, ir atsiduri visiškoje ramybėje. Ar galite patikėti, kad vos du tūkstančius turinčioje gyvenvietėje veikia net 40 restoranų. Nes italai rimtai žiūri į maisto kultūrą, ir 8 valandą vakaro, kai visi susirenka il...
italai
25 straipsnių
Man tikrai patinka Lietuva. Tiesą pasakius, turiu gerą savybę: kur bebūčiau, paprastai randu būdą ten jaustis laiminga. Susirandu savo mėgstamus pasivaikščiojimų takus, mėgstamas kavines, mėgstamus žmones ir man būna gerai. Bet Lietuva, kaip ir visos šalys, silpnybių turi.
Šįmet Romos namuose puošdama eglutę mūsų šeima susiginčijo. Nesutarėme, koks – spindintis technologijomis, o gal išreiškiantis tradiciją kasmet papildyti iš naujos kelionės parsigabentu žaislu, ar raginantis gelbėti gamtą, turėtų būti šių metų Šv. Kalėdas simbolizuojantis medis.
Kaip meistriškai Amžinajame mieste po pandemijos dirba ilgapirščiai, jau nemažai rašyta – dėl vagysčių į mūsų šeimą, kelis dešimtmečius gyvenančią Romoje, pagalbos kreipėsi ne vienas lietuvis. Bet yra ir kitokių nemalonumų, kurie suerzina, priverčia susipykti net įsimylėjėlius ir sugadina puikų sava...
Italų tinklapis 50toppizza.it sudarė 2022-ų metų geriausių ne Italijoje esančių picerijų reitingą. Į šį sąrašą pateko ir po vieną estų bei latvių picerijas. Deja, tarp geriausių Europoje nėra nė vienos lietuviškos maitinimo įstaigos.
Du dešimtmečius išgyvenę Italijoje lenkiame galvą – jų virtuvė sveikiausia. Jau seniai virtuvės atžvilgiu tapome italais, per Šv. Velykas Kristaus prisikėlimo šventę įprasminame italų draugijoje. Tačiau pusryčius valgome Romoje prie mūsų lietuviško stalo šeimos rate. Kodėl?
Italijoje netaupo tik benamiai: stebisi, kaip lietuviai švaisto vandenį, maistą ar elektrą, o į kainų pokyčius reaguoja itin dramatiškai (3)
Grįžtu į savo nuostabius namus Druskininkų centre ir pro svetainės langą matau priešais mano namą stūksančią šviesomis žaižaruojančią kavinę. Viduje – nė gyvos dvasios, tik mergina – pardavėja už prekystalio. Žinote, ką aš manau? Toks pinigų švaistymas – tik noras pasipūsti prieš kaimynus.
Romos paradoksas: šiomis dienoms smukles primenančiuose restoranuose vyksta tikra Sodoma ir Gomora (2)
Tik negalvokite, kad sveikiausią gyvenimo būdą išpažįstanti italų tauta per šventes nepereikvoja. Dar ir kaip. Gausybės skaniausių patiekalų valgymas, prasidėjęs Šventų Kūčių vakarą, baigiasi tik 6-ąją sausio, kai į namus atkeliauja „La Befana“ – ragana ant šluotos.
Ilgai svarsčiau, rašyti šį tekstą ar ne. Bet praėjusią savaitę pribloškė iš Lietuvos žinia – pasaulinė liga nusinešė į amžinybę mano mokyklos suolo draugą. Jo vardas buvo Gytis. Tarp daugybės žinių apie iškeliavusius pensininkus, šis įvykis sukrėtė asmeniškai. Vienam garsiausių Druskininkų muzikos p...
Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė – stiprios žavios moters pavyzdys. Praėjusią savaitę naršydama po Italijos interneto portalus aptikau tokią naujieną. Svarbiausias Milano dienraštis „Corriere della Sera“, komentavęs mūsų premjerės darbo vizitą birželio pradžioje Briuselyje, neslėpė lietuvei simpat...
Italija garsėja daugeliu dalykų, taip pat ir vyrais. Jūsų dėmesiui – gidas apie šiuolaikinius italus.
Italų įspūdžiai iš Šiaulių: po kelerių metų šis miestas bus dar patrauklesnis tiek vietiniams, tiek turistams (59)
Ką Šiauliuose atranda užsieniečiai? Kokie objektai juos labiausiai domina ir sužavi? Vasarą Baltijos šalyse keliavusi italų pora Andrea ir Alice savo įspūdžiais dalijasi su Lietuvos skaitytojais, o italų kalba jų kelionės Šiauliuose aprašymą galima rasti čia.
Liūdna veganams Apulijoje, juokiasi italės Mara ir Marina, demonstruodamos, kaip pasigaminti tradicinių apulietiškų patiekalų. Jų pasiūlymas lietuviškai žiemai – mėsos kukuliukai, troškinti su raudonosiomis paprikomis. Šį patiekalą nesunku pasidaryti namuose.
Tą rytą prieš skrydį mano draugai italai, Pietro ir Simone, net nesudvejoję, apsiavė „Adidas“ batus, apsivilko ne itin aptemtus džinsus, pasiėmė pakelį cigarečių ir mes išvykome. Visą kelią iki oro uosto jie vis dar jaudinosi dėl savo šiek tiek tamsesnės odos ir itin juodų plaukų, bet vis kartojau j...
Tradicinis italų patiekalas ravioliai (virtinukai su įdaru) lietuvių jau gerai žinomas ir labai mėgstamas, juk esame koldūnų šalis, šypsodamiesi tikina šviežių raviolių ir makaronų „Bravo pasta“ gamintojai Ignotas ir Rimantė Adomavičiai. Jų įkurtas fabrikėlis netoli Vilniaus esančiuose Avižieniuose ...
Meluoja, kurie sako, kad kelionės yra brangus malonumas. Kartais jose galima prasisukti pigiau nei savaitgalį gimtajame mieste. Pavyzdžiui, Italijoje yra gudrybių, kaip maisto gauti nemokamai.
Pirmasis italų gamintojo „Maserati“ visureigis „Levante“, praėjus keliems mėnesiams po oficialaus debiuto Ženevos automobilių parodoje, antradienį pristatytas ir Lietuvoje.
Vakar buvo eilinė savaitės diena. Trečiadienio vakaras... Dubline žaliai ir trispalvėm pasipuošę lietuvaičiai būriais skubėjo į „Murrays“ barą miesto centre. Taip, taip, visi žinom, ką mums reiškia krepšinis, visi visada norim ir linkim savo komandai pergalės, ir nieko čia naujo. Buvo šiek tiek nera...
Galiu pasakyti – lietuvės rengiasi tikrai neblogai, ypač jaunos merginos. Aišku, kai kurios persistengia – į gatvę eina lyg į puotą.
Kiekvienoje kultūroje yra margų detalių, kurios, žiūrint iš šalies, dažnai pasirodo keistokos, o kartais net ir nepriimtinos. Visgi, aistringų keliautojų pavyzdžiai rodo, kad iš arčiau susipažinę su skirtingų kultūrų įpročiais, labai greitai (kartais to net nesuvokdami) juos perimame.