Norint paruošti antį reikia pasistengti, tačiau pastangos atsiperka. Mėsa – minkštut minkštutėlė, o gardus įdaras jai suteikia papildomų skonio natų. Išbandykite.
Helovynas
82 straipsnių
Rudeninis ir puikiai šventėms tiksiantis moliūgų pyragas. Tinka patiekti su augaliniais ledais ar kokosų grietinėle, bet taip pat skanu mėgautis ir be priedų. Moliūgų pyragas kepamas 25 cm skersmens apvalioje kepimo formoje, kurios gylis 2 cm, bet galima pritaikyti ir kitokioms.
Humusas yra avinžirnių užtepėlė. Avinžirnių humusas yra ne tik maistingas, bet ir naudingas, mat avinžirniai turi kur kas didesnę maistinę naudą nei kiti ankštiniai augalai, jie savo maistinėmis savybėmis aplenkia net ir juodąsias pupeles. Tai ir patiekalas, ir užkandis. Humusas patiekiamas su daržo...
Medaus tortas niekada nepraranda populiarumo. Vieni medaus tortą kepa tik išskirtinų švenčių proga, kiti įgudę gaminti ir šeimos nariams be ypatingos progos. Laiko skirti reikia, tačiau gardaus medaus torto gabalėlio niekas neatsisakys.
Bešamelio padažas – ekonomiškiausias; jis teisėtai gali vadintis padažų karaliumi. Bešamelį paprasta pagaminti ir jis universalus: tinka ir mėsos, ir žuvies, ir daržovių patiekalams. Be to, jį lengva pakeisti ar atnaujinti papildžius vos vienu kitu ingredientu.
Nuostabaus skonio mielinės bandelės paskleis ateinančių švenčių kvapus. Moliūgas, cinamonas, migdolų drožlės – tai tikrai neeilinis kepinys. Mielines bandeles suvartokite per 3–4 dienas.
Helovyno kostiumai išrinkti, makiažas sugalvotas, belieka pasirūpinti šventiniu stalu. Kviečiame išbandyti 5 patiekalų, kurie nepadarys gėdos net baisiausiam helovyno stalui, receptus. Bus ir kraujo, ir kaulų, ir vaiduoklių! O svarbiausia – kiekvienam patiekalui pagaminti sugašite vos kelias minutes...