Grybavimas – grybų rinkimas maistui miške. Grybavimas ypač populiarus Vidurio ir Rytų Europos šalyse (Lenkijoje, Lietuvoje, Rusijoje, Ukrainoje ir kt.) taip pat vietomis Šiaurės Europoje, Viduržemio regione, JAV. Grybavimas gali būti verslas – surinkti grybai priduodami į supirkimo punktą arba pardavinėjami turguje, prie kelio; tai taip pat gali būti hobis – grybaujama siekiant pabūti gamtoje, pasivaikščioti, patirti ieškojimo ir rinkimo azartą bei pririnkti grybų maistui.
Vieniems grybavimo sezonas baigiasi vėlų rudenį, o kiti miško gėrybes renka net ir žiemą. Vaiva sako, kad žmonės stebisi, ko miške tokiu metu...
Kiekvieną rudenį miške kyla drama ir diskusija, kurioje nėra nei pasigailėjimo, nei nugalėtojų – grybą rauti ar pjauti.
Gausiai nulijus ir vis dar besilaikant šiltiems vasariškiems orams Lietuvoje, daugelis suskumba aplankyti miškus ir prisirinkti grybų. Neretai į...
Pastarosiomis dienomis Lietuvoje iškritus gausesniems krituliams ir nukritus temperatūrai, miškuose ėmė dygti pirmieji grybai. Tiesa, grybai dygsta...
Belaukiant prasidėsiančio grybavimo sezono, verta prisiminti, kurie grybai pagardina kasdienius patiekalus ir kuriuos verčiau palikti miške. Anot grybų...