ėriena

3 YPATINGI patiekalai, kurie nepaliks abejingų
2016 m. gegužės 21 d. 00:00
Skaniausias pasaulio kultūrų pažinimo būdas – ragauti tradicijomis apipintus patiekalus. Gera naujiena, kad kulinarinė kelionė gali prasidėti tiesiog jūsų...
Egzotiški receptai iš lietuviškų produktų
2016 m. gegužės 20 d. 10:06
Artėjant gegužės 21-ąją minimai pasaulinei kultūrų pažinimo ir puoselėjimo dienai siūlome susipažinti su egzotišku skirtingų žemynų paveldu. Skaniausias...
Mėsa, kurios klaidingai atsisakoma dėl kvapo – ją valgantys pasižymi ilgaamžiškumu  (7)
2016 m. gegužės 19 d. 15:02
Aviena ar ėriena ant lietuvių stalo atsiranda daug rečiau nei kiauliena ar...
„Skonio kelionės“: ėriuko nugarinė su kauliuku meksikietiškai
2016 m. gegužės 10 d. 11:37
Meksika – nesibaigiančių fiestų ir kontrastų kupina šalis, kurios gyventojai garsėja...
Čili alus ir pikantiško meksikietiško patiekalo degustacija – dažnam tampa ekstremalus išbandymas
2016 m. gegužės 10 d. 09:00
Meksika – nesibaigiančių fiestų ir kontrastų kupina šalis, kurios gyventojai...
Grilio sezonas: patarimai, kaip marinuoti ir kiek kepti mėsą, žuvį, vištieną
2016 m. gegužės 6 d. 00:15
Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio sezonas. Tačiau tradiciniai grilio atributai kaip šašlykų majonezo...
Ką būtina žinoti, norint iškepti skanius šašlykus  (2)
2016 m. gegužės 5 d. 13:05
Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio sezonas. Tačiau tradiciniai grilio atributai kaip šašlykų majonezo...
5 gudrybės, kurias privalote žinoti, prasidėjus grilio sezonui  (2)
2016 m. gegužės 5 d. 12:23
Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio...
5 gudrybės , kurias privalote žinoti prasidėjus GRILIO SEZONUI
2016 m. gegužės 5 d. 12:12
Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, kartu su jais prasidėjo ir visų lauktas grilio...
Svečiuose - Graikijos virtuvė: ką valgo šiuolaikiniai Olimpo dievai?  (5)
2016 m. gegužės 1 d. 00:00
Kol lietus plovė Kauno gatves, o vėjas bandė pripūsti miestan pavasarį, žvelgiant pro...
11 maisto ruošos taisyklių, kurių neverta paisyti  (6)
2016 m. balandžio 8 d. 09:13
Galbūt esate tikras maisto ruošimo profesionalas, o gal vos susitepate suvožtinį, tačiau turite žinoti, kad egzistuoja daugybė kulinarinių „faktų“,...
Firminė alaus sriuba su aviena  (1)
2016 m. balandžio 2 d. 00:00
Tikrai nekasdieniška ir be galo įdomi sriuba. Visų pirma todėl, kad sriuboje nėra vandens. Ir dar dėl to, kad alus ir aviena – keistai skambantis derinys.
Graikiškas ėrienos troškinys  (3)
2016 m. kovo 6 d. 00:00
Puota, pakeitusi pasaulio istoriją: absurdiški sprendimai ir prabanga, kokios dar niekas nebuvo regėjęs  (120)
2016 m. vasario 21 d. 16:52
Šis vakarėlis pelnytai įvardijamas kaip „amžiaus puota“. Naujame dokumentiniame filme pasakojama tikroji prieš 45 metus dirbtinėje oazėje dykumoje vykusios...
Skaniausi kibinai  (4)
2016 m. sausio 26 d. 00:15
Patys skaniausi kibinai – su kapota ėriena arba aviena.
Kaip pasigaminti sveiką mėsainį namuose  (1)
2016 m. sausio 26 d. 00:00
Nors mėsainiai įprastai asocijuojasi su greito maisto užkandinių meniu, šiandien jie...
Šefės patarimai, kaip iškepti skaniausius kibinus (+RECEPTAS)  (10)
2015 m. gruodžio 10 d. 12:30
Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su karštu...
Jums patiks: skanieji kibinai kitaip
2015 m. gruodžio 10 d. 09:55
Kiekvienas lietuvis žino traškaus kibino skonį, ne kartą yra valgęs jį su karštu...
Kvapų menininkė: dėmesys kvapams ir žinojimas apie juos keičia mūsų suvokimą apie viską  (6)
2015 m. gruodžio 5 d. 00:00
Istoriškai taip jau susiklostė, kad tyrinėtojai ir menininkai kvapui dar visai neseniai skyrė labai mažai dėmesio, nors žmogaus kultūriniame, socialiniame ir...
A. Užkalnis valgė lietuviškus grybus ir verkė iš laimės  (359)
2015 m. lapkričio 22 d. 11:54
Gedimino prospektą nuo Lukiškių aikštės iki Žvėryno tilto aš laikau kulinarine dykyne. Gal baisūs Seimo pastatai, primenantys Minsko ir negražiausių...
Pirkdami mėsą neužmirškite pardavėjui užduoti vieno klausimo  (192)
2015 m. lapkričio 10 d. 13:36
Mėsos produktus perkant parduotuvėje pati svarbiausia data yra ne galiojimo terminas, o...
Ilgai lauktos PSO išvados: rūkytas kumpis ir dešrelės sukelia vėžį  (402)
2015 m. spalio 26 d. 15:11
Perdirbta mėsa , pavyzdžiui, rūkytas kumpis ar dešrelės , sukelia vėžį –...
Kuriems Zodiako ženklams lengviausia lieknėti? O kas linkęs pilnėti?  (13)
2015 m. spalio 24 d. 00:10
Puikuotis dailia figūra trokšta visi. Nieko keisto. Juk tai ne tik grožio, bet ir geros...
A. Užkalnis valgė atsisėdęs ant V. Putino kėdės ir sako „nieko ypatingo“  (221)
2015 m. spalio 4 d. 15:07
Iš tikrųjų nesu tikras, ar sėdėjau ant tos pačios kėdės, kaip Vladimiras Putinas, ar ant tos, kurią kada nors šildė Gerardas Depardieu, ar Rusijos užsienio...
Įspūdingo grožio ugnies ir ledo kraštas
2015 m. spalio 2 d. 00:00
Islandijos sala įsitaisiusi kiek atokiau nuo Norvegijos ir yra rečiausiai apgyvendinta valstybė Europoje. Kelionės saloje rekomenduojamos tiems, kas mėgsta...
Atvykėliai iš miesto imasi kaimiečiams neįprastų veiklų  (6)
2015 m. rugsėjo 20 d. 16:00
Pastaruoju metu miestų gyventojai keliasi į kaimus ir čia pradeda ne visai tipiškas,...
Grilio kultūra pasaulyje: ką ir kaip kepa pasaulio tautos  (3)
2015 m. rugpjūčio 6 d. 15:14
Kai pagalvojame apie grilį – dažniausiai jis mums asocijuojasi su armėniškais...
Avininko patarimai: kodėl reikia valgyti avieną ir kaip ją paruošti  (9)
2015 m. rugpjūčio 6 d. 14:26
Įsisukę į savo kasdienybę, mes dažnai pamirštame pasidomėti ką ir kaip valgome....