Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
Česnakai
762 straipsnių
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į l...
Mėgstantiems aštriau – charčio sriuba. Tiršta, kvapni, joje netrūksta skonių. Charčio sriubą virsite apie 1 valnadą 40 minučių.
Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.
Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.
Kas nebandė grikių kotletų, nežino, koks tai skanus patiekalas. Ir kas dar svarbiau – jis palankus sveikatai. Grikių kotletus patiekite su padažu ir mėgiamomis daržovėmis.
Jei norite vištienos pagal kinų receptą, – šis tekstas jums. Paruošti patiekalą nesudėtinga, o ir netrunka ilgai. vištiena su riešutais – itin gardi.
Cezario salotų niekada nebus gana. Tiesą pasakius, jų sunku persivalgyti. Cezario salotų paslaptis – ypatingasis padažas.
Čili troškinį gaminame tada, kai pasiilgstame pikantiško, aštresnio skonio. Šis receptas – be mėsos, tad juo gali mėgautis ir žaliavalgiai. Patiekdami čili troškinį ant kiekvienos porcijos viršaus dedame kelis avokado ir jelapeno gabalėlius.
Ši čili sriuba – aštresnio skonio. Tiršta, soti, kandanti – tokia, kokia ir turi būti ši sriuba. Čili sriuba patiekitę apibarstę tarkuotu fermentiniu sūriu.
Ar esate gaminę lazaniją su frikadelėmis? Tad pats metas išbandyti. Mėsos ir dviejų sūrių dermė šiai lazanijai suteikia fantastišką skonį.
Vienos iš gardžiausių jūros gėrybių – midijos. Ir paruošti jas taip paprasta! Paruoštas midijas patiekite su skrudintu batonu.
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite gaivias salotas su krevetėmis. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios salotos su krevetėmis ir avokadais – puikus pasirinkimas tiek pusryčiam...
Daug skonio turinčios bandelės su brandintu čederio sūriu puikiai tinka prie itališkų skonio natų turinčio pomidorų padažo. Šis užkandis pateisins visus lūkesčius. Bandeles ragaukite, kol šiltos.
Tuno salotos – turbūt vienos gardžiausių. Jose dera įvairūs skoniai, o tunas lyg užbaigia šią turtingą paletę. Valgykite tuno salotas su skrudinta duona.
Burokėlių salotos – visada sveikas pasirinkimas. Valgysime Kūčių ar kitą dieną. O burokėlių salotos su raugintais kopūstais – vienas senesnių lietuvių receptų, beje, labai naudingų sveikatai.
Makaronai su faršu neabejotinai yra vienas populiariausių makaronų patiekalų. Paruošti gana nesudėtinga, o ir skanu,ir sotu. Patiekdami makaronus su faršu užbarstykite sūriu.
Jei nėra daug laiko, o norisi šilto gardaus ir sveiko maisto, gaminkite vištienos kepsnelius. Šiuos kepsite orkaitėje, tad patiekalas bus kur kas palankesnis sveikatai. Vištienos kepsnelius patiekite su ryžiais ir padažu.
Jautiena, burokėliai ir avinžirniai suteikia įvairovę tiek skonio, tiek tekstūros atžvilgiu, tad tai gali būti malonus atradimas mėgstantiems skanius ir sočius patiekalus. Šį jautienos troškinį patiekite su bulvėmis, ryžiais, šviežiomis daržovėmis.
Paruošti ramenų makaronų sriubą užtrunka, tačiau tai nėra raketų mokslas. Įgudę įsitikinsite patys – tai gana nesudėtingas receptas. O svarbiausia, kad valgydami ramenų sriubą galėsite garsiai čepsėti iš malonumo.