Kartūs agurkai gali sugadinti bet kokį patiekalą. Tačiau yra daugybė būdų, kaip išvengti jūsų lysvėse augančių agurkų kartumo.
agurkai
322 straipsnių
Agurkas (lot. Cucumis) – moliūginių (Cucurbitaceae) šeimos augalų gentis.
Šaknis liemeninė, stiebas šliaužiantis. Žiedai vienalyčiai, geltoni. Vaisiai žali, vidutinio dydžio.
Balandis – labai darbingas mėnuo daržininkams, kai reikia sėti daržovių ir gėlių daigus. Mūsų sąrašas padės jums suplanuoti darbus. Papasakosime, ką sodinti balandžio mėnesį ant daigų ir kaip tai daryti teisingai.
Šią klaidą daro dažnas daržininkas – jei norite gero pomidorų derliaus, šalia jų nesodinkite kai kurių daržovių (1)
Jei šiemet notrite sulaukti gero pomidorų derliaus, nieko nelaukite – būtent kovas laikomas geriausiu metu pradėti pomidorų daiginimo darbus. Patiems pasisėjus sėklų, atšilus orams nereikės pirkti pomidorų daigų. Sėklų TOP sąrašo viršuje karaliauja daržovės: agurkai, ridikėliai, pomidorai. Ne mažiau...
Už lango – vis dar žiemiški orai, bet parduotuvėse jau šeštadienį pasirodantys pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai signalizuoja, kad pavasaris ne už kalnų. Augintojai atvirauja, kad naujo derliaus auginimas viduržiemį neapsieina be iššūkių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Delfi pristato dar vieną „Sėkmingi iki 30-ies“ laidą. Šįkart aplankėme kėdainietį Tautvydą Šimėną – jaunąjį ūkininką, įkūrusį sausmedžių ir laukinių agurkų ūkį.
Perlinių kruopų sriuba – puikus receptas norint sunaudoti agurkų derlių ir pasiruošti konservų. Žiemą už šias pastangas tikrai sau padėkosite. Iš nirodyto kiekio pagaminsite 10 stiklainiukų po 0,5 litro.
Nuo birželio vidurio „Kėdainių konservų fabrikas“ pakvimpa krapais ir šis kvapas išsisklaido tik rugsėjo pradžioje. Tai reiškia vieną – prasidėjo agurkų sezonas. Visą parą čia verda darbas: į stiklainius tonomis keliauja agurkai, rankomis su meile klojami krapai ir ąžuolo lapai. Pagaminta produkcija...
Lysvėje šalia susodinus tinkamus augalus, ne tik užtikrinsite įvairovę, bet ir sumažinsite kenkėjų bei ligų.
Daugelis daržininkų yra pastebėję – pačių surinktos sėklos neretai būna kokybiškesnės už pirktines – greičiau sudygsta, augalai užauga sveikesni, duoda gausesnį derlių.
Pažaliavusias bulves ir apkartusius agurkus reikia be gailesčio šveisti į šiukšlių kibirą, o ne serviruoti lėkštėje! Šiuolaikinės farmakologijos tėvu laikomas Paracelsas yra pasakęs, kad tai, ar medžiaga bus vaistas, ar taps nuodu, lemia dozė. Ir iš tiesų: daugelis nė kiek nepavojingų augalų netinka...
Receptas susiruošusiems ruošti marinuoti agurkus žiemai. Juo dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ kūrėja Renata Šniolienė. Šitokiu būdu pagaminę agurkų žiemai turėsite du produktus vietoj vieno.
Agurkai gausiai žydi, bet vaisių taip ir neužmezga. Pažįstama situacija, kai agurkai žydi tuščiais žiedais? Iš tikrųjų taip nutinka dažnai ir su tuo susiduria dauguma sodininkų. Kodėl taip nutinka ir ar galima kažką padaryti?
Agurkų augintojas apie dideles pirmojo derliaus kainas bei skolų duobę: pas mus auga agurkai, ne pinigai (6)
7 hektarai šiltnamių agurkų, – tokį kiekį Kėdainiuose, tituluojamose agurkų sostine, augina, prižiūri ir į didžiuosius prekybos tinklus pristato UAB „Agrošiltnamiai“. Jos vadovas Paulius Andriejavas aiškina, kad šios daržovės auginimas – didžiulis mokslas bei išduoda, kas lemia kartais kosmosą žiemą...
Vidurvasaris itin turtingas šviežiais vaisiais ir daržovėmis. Mitybos specialistai akcentuoja: organizmui naudingiausia, kai valgomos gyvenamoje teritorijoje auginamos gėrybės. Tad nieko nelaukite – gaminkite ir valgykite šiandien, o ko neaprėpiate – ruoškite žiemai.
Suvalgius 5 trumpus agurkus, gautume beveik pusę litro vandens, kupino vertingų medžiagų, o arbūzas gali padėti greičiau atsistatyti po fizinio krūvio, pasakoja Vaida Kurpienė. Dietistė pranešime spaudai dalijasi patarimais ir receptais, padėsiančiais geriau įsisavinti šių sezoninių gėrybių naudingą...
Zarasų rajone Netoli Dusetų esančiame Užtiltės kaime įsikūrusi Barzdų šeima 40 arų užimančiuose šiltnamiuose augina daržoves ir gėles. Ūkininkė Maja Barzdienė pasakoja, jog gėlių auginimas iš pradžių tebuvo tik bandymas, kuris vėliau tapo šeimos verslu.
Kokia vasara be šviežių agurkų. Lietuviai juos triauškia vienus, mirko į ką tik išsuktą medų, iš jų gamina gaivias salotas ir, žinoma, pjausto į šaltibarščius. Tačiau dažnam kyla klausimas: reikia ar ne lupti agurkų žievelę?
Vasara – greitam valgymui skirtų daržovių metas. Prie šašlykų, troškintos mėsos, žuvies ar kiaušinienės – jos tinka visur. Tekste rasite 9 receptus: net kelis agurkų rauginimui, o taip pat – ridikėlių, cukinijų, burokėlių, paprikų receptus. Mėgaukitės geru skoniu ir vasara!
Vasariška šiluma jau sunokino pirmąsias šviežio derliaus daržoves. Tiesiai iš Lietuvos ūkių, traškūs agurkai jau keliauja į parduotuvių lentynas ir į mūsų lėkštes.
Pastebėjote – vos atšilus keičiasi ir mūsų mityba. Norime lengvesnio, gaivesnio maisto, todėl dažniau ruošiame patiekalus iš daržovių, vaisių. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė dar neprasidėjus vasarai pradeda raugtų agurkų sezoną. O ko gi laukti!