Bakterinė infekcija“ - tokią diagnozę išgirdo šūsnis poilsiautojų, pastaruoju metu besimėgavusių poilsiu Bulgarijoje, kurios krantus skalauja Juodoji jūra“, - DELFI informavo į Lietuvą grįžusi skaitytoja.

Jos teigimu, atostogų planai itin subjuro dviems šeimoms.

„Dvi jaunos šeimos su vienerių metų kūdikiais pasirinko poilsį šios šalyje, atrodytų tvarkingame, 5* viešbutyje, tačiau jau po kelių dienų viena jų atsidūrė Bulgarijos greitosios pagalbos skyriuje. Vidurnaktį mažylis karščiavo ir vėmė. Antroji šeima patyrė šį šoka tik grįžę į Lietuvą ir yra gydomi Žvėryno infekcinių ligų stacionare“, - liudijo vilnietė.

Moteris mena, kad Bulgarijos gydytojai teiravosi, ar vaikai maudėsi baseine, jūroje, ar valgė žuvies, kiaušinių produktų, kas galėjo sukelti infekciją.

„Gydytojai aiškina, kad šiuo metu ligoninė pilna grįžusių iš Bulgarijos poilsiautojų. Maža to, infekcija, jei tinkamai neišgydyta, yra linkusi atsinaujinti, todėl poilsiautojai su tais pačiais simptomais grįžta ir po mėnesio, tęsia gydymą“, - pasakojo ji.

Kelione nusivylusios turistės teigimu, internete sklando poilsiautojų pasakojimų apie apsinuodijimą ir infekcijas Bulgarijoje, poilsiavusių dar ankstesniais metais.

„Apmaudu, kad renkantis kelionę „Teztour“ atstovaujančios agentūros nepaminėjo, kad su mažamečiais vaikais vykti į šią šalį yra pakankamai pavojinga“, - apgailestavo pašnekovė.

Tokie atvejai - pavieniai

DELFI susisiekus su Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninės 1-uoju infekcinių ligų stacionaru, skyriaus vedėja Gražina Bedalienė paaiškino, kad turistės istorijos faktai kiek išpūsti.

„Pas mus tik viena moteriškė guli. Bet pagal tyrimus veikiausiai bus ne infekcinė, o virusinė infekcija. Jokio protrūkio nėra, ligoninė tikrai neperpildyta. Nepamenu, kad ir prieš metus būtų tokių bėdų buvę su turistais iš Bulgarijos“, - DELFI sakė G. Bedalienė.

Apie tai, kad Bulgarija neturi blogos turistinės šalies šleifo liudijo ir „Teztour“ atstovė Inga Aukštuolytė.

„Maisto saugumas, higienos normos Bulgarijoje atitinka nustatytas Europos sąjungos normas, tad ir skundų pasitaiko ne daugiau nei tarp sugrįžusiųjų iš kitų šalių.

Bulgarija yra šalis, kur daugiausia keliaujama būtent su vaikais – dėl gana trumpo skrydžio, švelnaus klimato, natūralaus maisto, kiek mažesnių kainų. Tarptautinio kelionių organizatoriaus poilsinių kelionių pasiūloje nėra krypčių, kurias nerekomenduojama rinktis atostogoms su vaikais.

Užjaučiame klientę, kurios artimieji patyrė sveikatos problemų. Atostogos svečioje šalyje – tai pakitusi aplinka, vyksta aklimatizacija, tad jei organizmas jautresnis, galimos įvairios jo reakcijos. Vis dėlto mus pasiekiantys tokio pobūdžio atvejai yra pavieniai“, - DELFI sakė įmonės VR ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Kelionę galia apkartinti gydymo išlaidos

Internete paklaidžiojus po įvairius kelionių forumus taip pat nesusidarė įspūdžio, kad Bulgarijoje daugiau nei kitose šalyse būtų nepasitenkinusių sanitarinėmis sąlygomis, maisto kokybe bei sauga. Tiesa, draudikai pabrėžia, jog viena dažniausių sveikatos bėdų, kuri nutinka poilsiaujantiesiems užsienyje –apsinuodijimas maistu.

Viena draudimo įmonė dar vasaros pradžioje įspėjo, kad lietuvių pamėgtose Turkijos, Graikijos, Italijos, Portugalijos kurortuose medicinos paslaugų kainos nuolat auga jau kelerius metus, o ypač smarkiai – Ispanijoje. Gydymo kainos didėja ir egzotiškose šalyse, į kurias vyksta lietuviai: Tailande, Indonezijoje, Šri Lankoje. Todėl esą būtina nepamiršti sveikatos draudimo, turėti ES sveikatos draudimo kortelę.

Norite papasakoti apie savo atostogas? Laukiame Jūsų laiškų! Vienam jūsų, pasidalijusiam atostogų patirtimi, ir padėsiančiam kitiems suplanuoti savo atostogas, padovanosime prizą, kuris taip pat padės smagiai pailsėti – 30 eurų vertės 10*3 minučių kuponą „E Power Park“ elektra varomų priemonių pramogų parke pasivažinėti kartais.

Siųskite istorijas pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“. Jas siųsti galite ir spausdami pilką mygtuką čia iki liepos 23 d.!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)