1. Nevėluoja į konsultacijas, o pavėlavęs nemeluoja, kad laukė už durų, nes liudininkų visada yra. (Geriau mandagiai atsiprašyti ir, jei yra laiko ar kas kitas neatėjo, daktaras Jus tikrai priims).

2. Nusiprausia prieš eidamas pas gydytoją. Tai pagarbos ir gydytojui, ir sau ženklas.

3. Nerūko, nevartoja alkoholio prieš konsultaciją. Ir šiaip... Patikėkit, mes tikrai matome ar Jums pagirios, ar ką tik surūkėte pakelį cigarečių ir nusisukam ne todėl, kad nenorim bendraut, o kad tokie kvapai darbe nepriimtini.

4. Atsako į gydytojo klausimus konkrečiai. Nepuola nuo vienos problemos prie kitos. Žino, kad geriau daugiau nei mažiau, tačiau apie kaimynės vaistų poveikį ir kalbasi su ja, o ne su savo daktaru.

5. Nepuola daktaro su reikalavimais. Nes jis nežino Jūsų problemos. Jei tai rimta, daktaras ir suras kitas konsultacijas tai pačiai dienai, ir padarys reikiamus tyrimus. Daktarai nori atlikti savo darbą gerai.

6. Į kabinetą eina po vieną (išskyrus, jei lydi neįgalųjį ar kitu atveju, kai su žmogumi sunku susišnekėti). Dažnai mamos pamiršta, kad vaikams jau aštuoniolika, moterys pamiršta, kad vyrai - ne vaikai. Ne visada prie tokių artimųjų akių pacientai išsakys viską. Gal yra dalykų, kurių gėdijasi. Taigi, leiskite eiti konsultuotis vienus. Jei kas neaišku bus, pakviesime.

7. Nekalba apie kitų gydytojų darbą, nekritikuoja to ar ano daktaro, pas kurį buvo. Supraskite, jis dirba savaip. Galbūt simptomai dabar išryškėjo? Joks profesionalus daktaras nekritikuos kolegos kartu su jumis susėdęs.

8. Žino, kad tyrimai reikalingi Jam. Taip, yra jų ir nemalonių. Bet dažnai be tam tikrų tyrimų diagnozė bus neaiški. Todėl gydytojui paskyrus tyrimus džiaugiasi, o ne atsikalbinėja. Dabar yra visokių metodų, galima ir su nejautra, užmigdymu, jei baisu. Juk jei ką praleisim, kaltas bus gydytojas, o ne Jūs, kad atsisakėte nemalonią „žarną“ ryti.

9. Atsako už savo sveikatą. Gydytojas - tik pagalbininkas. Vien tik vaistais nieko nebus. Reikia prižiūrėti ir gyvenseną, mitybą, darbo režimą ir pobūdį, daugiau judėti ir daugiau šypsotis!

P.S. Jūs neįsivaizduojate kaip mes mėgstame ir džiaugiamės tokiais pacientais. Atgaiva sielai, kai tokie ateina. Ir dirbti malonu, nepaisant krūvio ar algos. Todėl stenkimės būti vienas kitam malonūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)