57 metų Stephenas Mabbuttas, gyvenantis Čarltone, taip pat nuolat girdėdavo, kaip plaka jo širdis.

Pirmą kartą šiuos neįprastus simptomus vyras pajuto prieš šešerius metus – vyras taip pat pradėjo jausti įkyrų skausmą vienoje galvos pusėje.

Pediatras vyrui skyrė purškalų į nosį ir antibiotikų – tačiau klausa tik blogėjo. Galiausiai jam buvo diagnozuotas neįprastas klausos sutrikimas – jis labai garsiai girdėjo savo organizmo skleidžiamus garsus. Tai reiškia, kad kramtant girdimi garsai buvo tokie stiprūs, kad galėjo išvesti iš proto.

Vyro būklė taip pablogėjo, kad nuo nuolat girdimų garsių garsų vyrui ėmė svaigti galva, pablogėjo regėjimas.

„Kai pakeldavau balsą, jis aidėdavo mano galvoje, o nuo tų virpesių imdavo lietis vaizdas akyse. Galiausiai pradėjau garsiai girdėti, kaip muša mano širdis, ir kaip akiduobėse juda akių obuoliai. Tai buvo nepakeliama“, - BBC pasakojo vyras.

S. Mabbuttui buvo nurodyta kreiptis į chirurgą Martiną Burtoną. Buvo atliktas tomografinis tyrimas. Pastebėti įplyšimai paciento ausies pusratiniuose kanaluose.

Vyrui galiausiai buvo diagnozuotas SCDS sindromas – itin reta liga, kurią 1995 metais pirmasis aprašė JAV chirurgas Lloyd‘as B Minoras. Per metus šia liga suserga tik vienas iš 500 tūkst. britų.

Vyrui pasveikti padėjo operacija. Jos metu už ausies buvo atliktas 5 centimetrų pjūvis, buvo padarytas kanalas per kaulą – taip buvo pasiekta vidinė ausis. Iš paciento kaulo buvo pagamintas kamštis, kuris įtvirtintas plyšimo vietoje.

Operaciją atliko Birmingemo ausų klinikos specialistas Richardas Irvingas.

„Mano gyvenimas pasikeitė. Jaučiuosi kitu žmogumi“, - džiaugiasi pagijęs vyras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją