Pasak BBC, visame pasaulyje daugiau nei 200 milijonų moterų naudojasi menstruacijų ciklą padedančiomis stebėti mobiliosiomis programėlėmis.

Šios programėlės turi viena bendra – kalendorių. Papildomos funkcijos priklauso nuo atskirų programėlių kūrėjų, tačiau dažna programėlė jos naudotojai taip pat siųs pranešimus apie menstruacijų pradžią, taip pat leis pažymėti prešmenstruacinius simptomus (skausmą, kraujo tekėjimą, nuotaiką ir kt.). Be to, kai kurios programėlės padeda sekti ir vaisingumo periodus.

Neseniai atliktame tyrime buvo siekiama surasti geriausią pasaulio menstruacijų ciklo sekimo mobiliąją programėlę. Anot tyrėjų, ja tapo programėlė „Clue“.

Garsiausias pasaulio mobiliąsias aplikacijas tyrėjai vertino pagal jų tikslumą, funkcijas ir funkcionalumą. Tarp kitų, tyrėjų įvertintų kaip geriausių, pasaulio programėlių yra: „Glow“, „Pink Pad Period & Fertility Tracker Pro“, „GP Apps Period Tracker“ ir „iPeriod Period Tracker“.

Tiesa, tyrėjai gana sunerimo pastebėję, jog vos 20 iš vieno tūkstančio tirtų mobiliųjų programų atitiko jų tikslumo kriterijų. Suabejojus menstruacijų ciklo sekimo mobiliųjų programėlių tikslumu, Akušerių ir ginekologų Karališkojo koledžo ekspertai (angl. the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists) perspėjo moteris visiškai nepasikliauti technologijomis ir kontracepcijos priemonių verčiau neatsisakyti.

Nors didelė dalis moterų naudoja mobiliąsias menstruacijų stebėjimo programėles, tačiau dauguma pripažįsta, jog jos vis dar nesijaučia patogiai, kalbėdamos apie menstruacijas.

„Action Aid“ šiais metais atliko tyrimą, kurio metu apklausė 1 tūkst. 16-24 metų amžiaus moterų. Daugiau nei pusė jų (54 proc.) teigė, kad menstruacijos joms vis dar yra gėdinga tema.

Tyrime taip pat rašoma, kad apie 3,5 milijono merginų ir moterų dėl menstruacijų kartais negali eiti į darbą ar į mokyklą, tačiau net trys ketvirtadaliai jų tikrąją nebuvimo priežastį nuslepia.