Kaip BNS sakė vicemeras Gintautas Paluckas, ministerija ketvirtadienį dar kartą įspėjo, kad ligoninė neatitinka ministro įsakymo nuostatų dėl radiologijos paslaugų teikimo ir licencija bus stabdoma. Sveikatos apsaugos ministerija šią informaciją vadina klaidinančia.

„Vienas įsakymų reikalauja, kad tiek tretinio, tiek antrinio lygio paslaugoms privalomai turi būti visą parą budinti radiologų stotis pačioje ligoninėje, tai - privalomas reikalavimas. Nė viena Lietuvos ligoninė, išskyrus Santariškes, Greitosios pagalbos universitetinę ligoninę ir Kauno klinikas to nedaro ir neturi, nes radiologai yra labai brangūs ir jų tiesiog nėra - teikiamos teleradiologijos paslaugos: yra budintys technologai, kurie nuskaito ir nuotraukas nusiunčia budinčiam radiologui, kuris aptarnauja krūvą ligoninių, jis apžiūri, aprašo, siunčia atgal, vyksta gydymas“, - pasakojo G.Paluckas

Anot jo, nors tokios paslaugos nėra apibrėžtos ministro įsakymu, iki šiol tokia praktika buvo toleruojama, juolab, jog radiologijos paslaugų pirkimas leidžia sutaupyti apie 300 tūkst. eurų per metus.

Antrasis įsakymas, dėl kurio stabdoma licencija - reikalavimas ligoninei turėti nuosavybės teise kompiuterinį tomografą, nors Antakalnio klinikinė ligoninė sudariusi sutartį su jos patalpose veikiančiu radiologijos centru.

Anot G.Palucko, ligoninei duota laiko susitvarkyti iki vasario 9-osios, tačiau šių reikalavimų įgyvendinti nebuvo neįmanoma.

„Šiandien - paskutinė diena. Jei Akreditavimo tarnyba savo rašto neatšaukia, rytoj licencija yra stabdoma ir ligoninė nebeturi teisės gydyti ligonių, t.y. visos „greitosios“ yra kreipiamos kitur, priėmimo skyrius nebeveikia: tik konsultuoja, bet nepriima į ligoninę. Prisiimame atsakomybę ir riziką dėl 500 ligonių - mes jų neišmesime į gatvę ir pabaigsime gydyti, nors jau neturėsime licencijos tą daryti“, - sakė vicemeras.

Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybė ketvirtadienio rytą dėl situacijos ligoninėje rengė pasitarimą.

Ministerija kol kas susilaiko nuo komentarų ir žada daugiau informacijos ministerijoje rengiamoje spaudos konferencijoje ketvirtadienio popietę. Trumpame pranešime ministerija nurodo, kad vadovybė pakomentuos „Vilniaus miesto savivaldybės vicemero Gintauto Palucko pateiktą klaidinančią informaciją dėl Vilniaus Antakalnio klinikinės ligoninės veiklos stabdymo“.

Apie šią istoriją DELFI plačiau rašė čia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)