Ligoninė veiks kaip ir iki šiol, o visos medikų darbo vietos bus išsaugotos, rašoma pranešime spaudai.

Dar 2012 metais viešoji įstaiga Vilniaus universitetinė Antakalnio ligoninė reorganizuota prijungiant ją prie viešosios įstaigos Vilniaus miesto klinikinės ligoninės ir šiuo metu veiklą vykdo kaip viešosios įstaigos Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Antakalnio filialas. Nors ligoninės sujungtos jau prieš penkerius metus, tačiau Antakalnio padaliniuose vis dar veikia atskiros administracijos, dubliuojančios paslaugas. Sujungus jas į vieną, bus išspręsti administravimo efektyvumo bei besidubliuojančių skyrių ir funkcijų klausimai.

„Prijungiant įstaigą nebuvo iki galo atlikti veiksmai optimizuojantys įstaigos veiklą bei valdymą. Dėl šios priežasties vienoje įstaigoje yra dubliuojamos administracinės veiklos. Filialas kaip atskiras juridinis vienetas nefunkcionuoja, tačiau išlieka atskiros administracijos, atskiri infekcijų kontrolės skyriai, atskirai organizuojami viešieji pirkimai, sudaromi sandoriai tiek dėl viešosios įstaigos Antakalnio filialo, tiek dėl pačios ligoninės. Veikia atskiros personalo, viešųjų pirkimų, finansų, vidaus medicininio audito tarnybos“, – sakė sostinės sveikatos sritį kuruojantis Gintautas Paluckas, Vilniaus mero pavaduotojas.

„Visos paslaugos, teiktos adresu Antakalnio g. 124 bus tęsiamos ir vykdomos, todėl nenukentės nei sveikatos priežiūros paslaugas teikiantis personalas, nei pacientai“, – pridūrė Gintautas Paluckas

Nutraukus viešosios įstaigos Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Antakalnio filialo veiklą, bus išspręsti abiejų padalinių administravimo efektyvumo bei besidubliuojančių skyrių ir funkcijų klausimai. Sveikatos priežiūros veikla dėl viešosios įstaigos Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Antakalnio filialo, kaip juridinio asmens struktūrinio padalinio veiklos nutraukimo, nesikeis, etatų skaičius nemažės.

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė yra viena iš didžiausių Vilniaus miesto savivaldybės valdymo srities sveikatos priežiūros įstaigų. Joje teikiamas labai platus spektras stacionarių asmens sveikatos priežiūros paslaugų ne tik Vilniaus miesto, bet ir kitų apskričių gyventojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)