„Negana buvusio skandalo, dabar kvepia dar vienu skandalu, kai nėra pinigų vaikų maitinimui, o iš tų pačių pinigėlių keliamas 40 proc. priedas ligoninės direktorei, kuri ir taip gauna 2500 eurų atlyginimą”, – piktinosi DELFI skaitytojas.

Telšiškis atsiuntė vaizdo įrašo nuorodą, kuri patalpinta ir „Telšių gėdos stulpo“ feisbuko paskyroje. Įraše – epizodas iš rajono tarybos posėdžio, kur buvo kalbėta šia tema.

„Manau, kvepia korupcija. Nesuprantu, kaip taip galima elgtis. Vaikams nėra pinigų, bet valdininkams atsiranda. Norėčiau, kad apie šią situaciją sužinotų daug daugiau žmonių. Gal bent vaikams pagerėtų maitinimas“, – vylėsi įrašu pasidalijęs skaitytojas.

Direktorė: mano atlyginimas 2500 eurų, papildomo priedo negavau

Viešosios įstaigos „Regioninė Telšių ligoninė“ direktorė Alma Vitkienė DELFI teigė, jog tarybos narys paskleidė melagingą informaciją, nes jos atlyginimas susideda iš 1800 eurų pastoviosios dalies ir kintamosios dalies, kuri siekia 40 proc. mėnesio atlyginimo, taigi per mėnesį išeina 2500 eurų ant popieriaus.

„Iš pastoviosios ir kintamosios dalies susideda visų vadovų atlyginimai. Aš taip galvoju, kad tam tarybos nariui su matematika gal kas nors“, – komentavo direktorė.

A.Vitkienės nuomone, vaikų maitinimo ir jos atlyginimo eskalavimas – vieno žmogaus tendencingas nepasitenkinimas. „Galiu pasakyti, kad negaunu jokio priedo, bet būčiau nieko prieš 40 proc. gauti”, – sakė ji.

Meniu „gal ir ne tobulas“, tačiau „pasirinkimą riboja kaštai“

Nuomonėmis apie priedą ligoninės vadovei internautai taip pat aktyviai dalijosi, kaip ir nuotrauka su Telšių ligoninės Vaikų ligų skyriaus pacientams tiekiamu maistu. Pusryčių lėkštėje – vos dvi batono riekės, kubelis sviesto ir virtos dešros griežinėlis. Kaip piktinosi telšiškiai, tokio maisto negalima duoti net ir sveikiems vaikams.

„Regioninės Telšių ligoninės“ direktorės A. Vitkienės teigimu, Vaikų skyriuje vaikai už 1,80 euro maitinami 6 kartus. Ligoninės direktorė sutiko, kad bendrosios dietos meniu gal ir nėra tobulas, tačiau priminė, kad pasirinkimus riboja kaštai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)