Štai vienuolika būdų, kaip galima panaudoti šį pigų ir natūralų produktą:

Kokoso aliejus yra puiki drėkinimo priemonė jūsų veidui, kūnui ir rankoms. Šiek tiek jo patrinkite rankose, jis akimirksniu įgaus aliejaus pavidalą, tuomet galėsite juo ištrinti visas norimas kūno vietas. Nors iš pradžių atrodys riebu, tačiau netrukus aliejus susigers į jūsų odą ir nagus.

2. Makiažui nuvalyti

Kokoso aliejumi padenkite visą veidą, paskui nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Netrukus įsitikinsite, kad tai viena veiksmingiausių makiažo nuvalymo priemonių, kokias kada nors yra tekę naudoti.

Kokosų aliejus - panaudojamas ir vonioje, ir virtuvėje
3. Aknei gydyti

Kokoso aliejus pasižymi antibakterinėmis savybėmis, kurios gali pasitarnauti paūmėjus aknei. Dažniau palepinkite juo veidą ir netrukus įsitikinsite, kad spuogelių mažiau.

4. Odos infekcijoms, įkandimams ir mėlynėms gydyti

Kokoso aliejaus sudėtyje yra monolaurino, kuris padeda įveikti vabzdžių įkandimus. Taip pat jis pasižymi antigrybelinėmis savybėmis, puikiai kovoja su įdrėskimais, infekcijomis ir netgi padeda greičiau išnykti mėlynėms.

Kai kurie apie grožį rašantys tinklaraštininkai mini, kad naudodami kokoso aliejų kūno šveitimui, įdeda į jį paprasto arba rudojo cukraus. Tai bus tikrai pigiau nei brangūs garsių firmų kūno šveitikliai, o nauda ne ką menkesnė.

Kai įsigysite kokoso aliejaus, pirmiausia jį išmėginkite ant savo plaukų. Ištepkite plaukus šiuo aliejumi ir leiskite jam 10-20 minučių įsigerti. Rezultatas – žvilgantys, stori ir labai švelnūs plaukai. Žinoma, nesusigėrusį kokoso aliejų būtina kruopščiai išskalauti.

7. Kremas depiliavimui

Yra moterų, kurios naudoja kokoso aliejų kojų depiliavimui. Jis ne tik pamaitina kojų odą, bet ir apsaugo odą nuo sužeidimų skutant plaukelius.

Jeigu kokoso aliejų nuspręsite naudoti ne tik grožio procedūroms, bet ir maisto gaminimui, tuomet vieną indelį pasidėkite vonios kambaryje, kitą – virtuvėje. Kokoso aliejus gali pakeisti bet kurį kitą aliejų. Jis taip pat gali puikiausiai pakeisti sviestą.

9. Sveikatos ir energijos šaltinis

Ne vienas sveikatos temoms skirtas tinklaraštis teigia, kad kokoso aliejus yra natūralus energijos šaltinis, kuris ilgam suteikia jėgų. Yra žmonių, kuriems šis produktas yra tapęs jų raciono dalimi.

10. Medienai, odai ir metalui poliruoti

Tiesiog paimkite šiek tiek aliejaus ir įtrinkite jį į savo stalo paviršių, nutrintus odinius gaminius ar metalo paviršių. Tada audeklu nupoliruokite. Labai paprasta ir veiksminga.

11. Augintinių priežiūrai

Natūralus kokoso aliejus yra puikus produktas augintinių priežiūrai – juo galima patepti sausą nosį, įskilusias letenas ar atgaivinti visą kailiuką. Taip pat nereikia nerimauti, kad keturkojis jį nulaižys – jis valgomas. Kai kurie gyvūnų augintojai kokoso aliejaus specialiai deda į keturkojams skirtą maistą.

Tai vos keli kokoso aliejaus panaudojimo būdai. Kai kuriuose apie sveikatą rašančiuose tinklaraščiuose galite rasti šimtus variantų, ką su šiuo nuostabiu natūraliu produktu galima nuveikti.
Taigi, jeigu įtikinome, grožio procedūroms reiktų rinktis nerafinuotą gryną kokoso aliejų. Maisto gamybai geriau rinktis rafinuotą kokoso aliejų. Įsigykite didelį indą ir jo pakaks ilgam.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)