Moliūguose gausu maistingų medžiagų, tačiau moliūgų skonio gaminiai tų vitaminų neturi, rašo yahoo.com.

Dietologė Suzy Weems pabrėžia – valgant moliūgų skonio gardėsį ar pan., tikrai negausime maistingų medžiagų iš moliūgų.

Pavyzdžiui, moliūguose yra daug ląstelienos, kuri ilgam suteikia sotumą. Vaisiuose (moliūgai – ne daržovės, o vaisiai, nes juose yra sėklų) taip pat yra medžiagos zeksantino – karotenoido, kuris būtinas akims.

Moliūguose mažai cholesterolio, daug vitamino A, reikalingo akims ir odai, ir apskritai moliūguose yra magnio, mangano ir vario.

Pakankamas magnio kiekis svarbus nervų sistemai, širdžiai, raumenų susitraukimo funkcijai ir kaulams. Manganas dalyvauja medžiagų apykaitoje, kaulų vystymesi. Varis būtinas nervų funkcionavimui ir kaulų augimui.

Na o kalbant apie moliūgų desertus, pirmiausia patartina pasidomėti, ar juose tikrai yra moliūgų, ar tik moliūgo skonio. Be to, pridėjus moliūgo į kaloringą patiekalą, kalorijos nedings.

„Moliūgų skonio kava nebus mažiau kaloringa, jei ji pagaminta su riebiu pienu ar sirupu. Spurgose su moliūgais vis tiek yra cukraus“, – sakė S. Weems.

Jos teigimu, geriausia vartoti šviežius, šio sezono moliūgus.

Moliūguose aptinkamas vitaminas T padeda mūsų organizmui geriau pasisavinti riebų ir sunkų maistą. Jis užkerta kelią riebalų kaupimuisi ant juosmens. Dėl šio reto vitamino moliūgai yra pats geriausias garnyras prie riebių kiaulienos, avienos ar jautienos patiekalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)