Reikia pasakyti, kad mokslininkai jau anksčiau naudojo raudoną šviesą, kurios bangos ilgis 670 nanometrų, kad priešvėžiniai preparatai patektų tiesiai į ląstelę. Lazeris išstumdavo iš ląstelės vandenį, o jį išjungus ląstelės vėl įtraukdavo vandenį ir kitas molekules, tarp jų ir vaistus.

Šįkart mokslininkai nusprendė panaudoti analogišką technologiją siekiant įveikti Alzheimerio ligai būdingas beta-aminoidų nuosėdas. Jos susiformuoja iš peptidų, kurie kišasi į nervinių ląstelių sąveiką, o tai provokuoja atminties praradimą ir kitus šios ligos simptomus.

Tyrėjai pabandė išbandyti tokią metodiką: beta-aminoidų turinčios smegenų ląstelės buvo išmirkytos žaliosios arbatos ekstrakte (žinomame epigallocatechin gallate pavadinimu), tuo pačiu metu procesas buvo veikiamas lazeriu.

Pastebėta, kad veikiant žaliosios arbatos ekstraktui ir šviesai kartu, beta-aminoidų veikla sumažėjo apie 60 procentų. Jei ląstelės veikiamos tik šviesa, fiksuojamas apie 20 proc. sumažėjimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją