Australijos nacionalinio universiteto darbuotojos Sarah Prick teigimu, jau anksčiau keli mokslininkai grindė minėtą teoriją paukščių, reptilijų ir žinduolių tyrimais.

S. prick su kolegomis atliko tyrimą su kikiliais. Šie paukščiai labai jautriai reaguoja į bet kokį mitybos pasikeitimą. Būtent tuo mokslininkai ir nusprendė pasinaudoti. Jie padalino 56 pateles į dvi grupes, kurias skirtingai lesino.

Po trijų mėnesių pateles pasvėrė, ištyrė jų kraują. Prieš ir po pirmos eksperimento dalies paukščiai buvo sveiki, tačiau racionas turėjo įtakos palikuonims. Prastai lesintos patelės padėjo kiaušinius, iš kurių išsirito daugiau patinėlių. Patinėliai ne taip jautriai reaguoja į stresą dėl maistingų medžiagų trūkumo, aiškina tyrėjai.

Gali būti, kad lytis pasikeičia dėl hormonų. Pavyzdžiui, moters ar patelės organizme kortikosterono lygis prieš pastojant (ar padedant kiaušinius) yra dominuojantis veiksnys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)