Anot A. Gonzalez, po trijų bemiegių naktų ji sau pripažino, kad per daug jaudinasi, ir paklausė savo ištekančios draugės mamos patarimo. Ir ši pasiūlė vieną metodiką, kuri turėjo padėti. „Ir draugės mama patikėjau. Juk ji veda meditacijos seansus. Ką ir bepasakysi, jos patarimas pakeitė mano gyvenimą!“ – rašo A. Gonzalez.

Jos teigimu, šį metodą bus lengviausią įsiminti, jeigu pavadinsime jį „4-7-8“. Viskas, ką reikia padaryti, yra keturias sekundes lėtai ir ramiai įkvėpti per nosį, tuomet septynioms sekundėms sulaikyti kvėpavimą, o vėliau per aštuonias sekundes lėtai iškvėpti per burną.

Viskas yra tikrai paprasta. Šis kvėpavimo pratimas sulėtina mūsų širdies ritmą ir ramina. Ir viskas įvyksta jau po kelių pakartojimų. Tai tikrai veikia, nors ir skamba per daug paprastai, tikina žurnalistė.

Kaip tai veikia

Negalėjau sulaukti, kada galėsiu pritaikysiu draugės mamos patarimą. Be galo nustebau, kai atsibudau kitą rytą net nespėjusi suvokti, kad po kelių pakartojimų nespėjau suskaičiuoti iki aštuntos iškvėpimo sekundės ir užmigau.

Štai ką išsiaiškinau apie šio kvėpavimo pratimo poveikį. Kai jaučiate stresą ar nerimą, jūsų kraujyje padidėja adrenalino kiekis, ir kvėpavimas tampa greitas ir paviršutiniškas. O ši metodika veikia kaip raminantis preparatas: sulaikydami kvėpavimą ir vėliau lėtai iškvėpdami jūs lėtinate širdies ritmą. Tai paprasta fiziologija.

Šis būdas taip pat padeda nusiraminti ir jūsų protui, nes jums paprasčiausiai reikia nuolat skaičiuoti ir sutelkti dėmesį į savo kvėpavimą. Tuo metu to jūs nesuvokiate, tačiau jūsų nervų sistema pamažu nusiramina ir nerimas pasitraukia. Šios metodikos efektyvumą jums patvirtins bet kuris neurologas.
Nagrinėti šį metodą apsiėmė Harvardo universiteto mokslininkas Andrew Bale'as. Jis išsiaiškinto, kad apie metodiką „4-7-8“ jau kelis amžius žino indų jogai. Jie ją naudoja meditacijų metu tam, kad visiškai atsipalaiduotų. Taigi, galima sakyti, kad ji yra visiškai saugi.

Kokią tai naudą gali duoti konkrečiai man

A. Gonzalez sako, kad jeigu ši metodika kitus žmones veiks taip pat gerai, kaip ir ją, ji padės užmigti gerokai greičiau. Ir tai galioja labai skirtingoms situacijoms. Pavyzdžiui, kai atsibundate vidury nakties ir negalite nustoti apie ką nors galvoti. Arba kai jaudinatės prieš egzaminą, konkursą ar kokį kitą svarbų įvykį. Metodika „4-7-8“ jums tikrai padės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)