Dietos besilaikantieji vynuogių vengia it maro – juk jose tiek daug cukraus! Ir nors šiuo atžvilgiu jie visiškai teisūs – cukraus šiose uogose tikrai netrūksta, – dėl viso kito daro klaidą.

Mokslininkų, įskaitant ir amerikiečius dietologus, naujausių tyrimų duomenimis, pora vynuogių per dieną gali išeiti į naudą ne tik figūrai, bet ir seksualumui.

Uogos ir vaisiai, o ypač raudonosios vynuogės, padės ištverti su amžiaus viduriu susijusius organizmo pokyčius, taip pat numesti kelis kilogramus. Tam pakaks per dieną suvalgyti pusę puodelio, arba nedidelę saują, vynuogių. Nors reikia turėti omenyje, kad jokios naudos iš vynuogių nebus, jeigu neišbrauksite iš savo valgiaraščio saldumynų ir riebių sūrių.

Teigiamą vynuogių poveikį figūrai ir sveikatai lemia flavonoidai. Jie gali sumažinti kraujospūdį, cholesterolio lygį, vėžio riziką.

Beje, visai neseniai britai ir amerikiečiai mokslininkai atliko tyrimą, atskleidusį, kad vyrai, reguliariai valgantys daug flavonoidų turinčių produktų, mažiau rizikuoja susidurti su erekcijos disfunkcija. Tiesa, siekiant optimalaus rezultato atitinkamą dietą patariama derinti su 5 valandomis pasivaikščiojimų gryname ore per savaitę.

Taip pat specialistai pateikia bendrąsias taisykles, kaip iš flavonoidų turinčių vaisių ir uogų gauti kuo daugiau naudos sveikatai:

• Valgykite juos šviežius, nes ilgai laikyti ir termiškai apdoroti praranda dalį naudingų savybių.
• Staiga užšaldytos uogos ir vaisiai, priešingai, – išsaugo maksimalų kiekį naudingų savybių.
• Uogas ir vaisius valgykite neluptus, nes odelėje taip pat gausu sveikatai naudingų medžiagų. Be to, veikiami metalo vitaminai žūsta.
• Ryškiaspalvių uogų ir vaisių sultyse flavonoidų labai mažai.