Žurnale „Pediatrics“ skelbiamoje mokslinio darbo ataskaitoje teigiama, kad ir anksčiau buvo nustatyta nemažai atvejų, kai autizmu sergantiems vaikams vėlyvesniame amžiuje medikai šios diagnozė patvirtinti nebegalėdavo. Vis dėlto nesutariama ar taip nutinka dėl klaidingos pirminės diagnozės, ar dėl realių vaikų smegenyse vykstančių pokyčių.

Daktaro Andrew Zimmermano vadovaujama komanda iš Masačusetso vaikų ligoninės išnagrinėjo telefoninės apklausos duomenis. 2007-2008 metais vykusioje apklausoje dalyvavo 92 tūkstančiai tėvų, kurių vaikai yra iki 17 metų.

Iš viso 1366 apklaustieji prisipažino, kad jų vaikams anksčiau arba šiuo metu yra diagnozuotas autizmo spektro sutrikimas. Net 453 atvejais tėvai tvirtino, kad anksčiau diagnozuotas autizmas jų atžaloms nebepasireiškia.

Mokslininkai nustatė, kad autizmo spektro sutrikimo diagnozė ir vėlyvesniame amžiuje paliekama galioti vaikams, turintiems mokymosi sutrikimų ar raidos atsilikimą. Tą patį galima pasakyti apie vyresnius vaikus, kuriuos kankina nerimas ar epilepsijos priepuoliai. O štai paaugliai, turintys problemų su klausa, dažniausiai nebelaikomi autistais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)