Kaip informuoja dailymail.co.uk, nepaisant įspėjimų, jog dažnai deginantis gresia odos vėžys, paaiškėjo, kad deginimasis gali sumažinti širdies priepuolio ar ankstyvos mirties riziką, jau nekalbant apie naudą kaulams.

Tiesa, britų sveikatos apsaugos specialistai ragina nepamiršti odos vėžio pavojų.

Kopenhagos universiteto mokslininkų grupė ištyrė vyresnių nei 40 m. Danijos gyventojų (apie 4 mln. žmonių) sveikatos būklę. Paaiškėjo, jog tiems, kuriems diagnozavo nemelanominį odos vėžį, širdies smūgio grėsmė buvo 5 proc. mažesnė.

Minėtiems asmenims buvo perpus mažesnė grėsmė mirti jauniems, be to, jų kaulai buvo sveikesni.

„Tyrimai rodo, kad deginimasis daugeliui asmenų gali būti naudingas. Jis kvestionuoja patarimą vengti saulės“, – rašoma straipsnyje žurnale „Journal of Epidemiology“.

Nemelanominis odos vėžys, kuris išsivysto viršutiniuose odos sluoksniuose, yra viena labiausiai paplitusių vėžio formų pasaulyje.

Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje nemelanominiu vėžiu kasmet suserga 100 000 asmenų. Dauguma išgyvena. Kur kas pavojingesnis vėžys yra sparčiai į kūną galinti išplisti melanoma – nuo jos Didžiojoje Britanijoje kasmet miršta 2 000 žmonių.

Vis tik britų medikai įspėja, jog besaikis deginimasis gali sukelti odos vėžį. „Visiems reikia kažkiek saulės, kad gamintųsi vitaminas D, kuris būtinas kaulams. Tačiau svarbiausia – saikingai degintis ir nepersikaitinti“, – teigė Vėžio tyrimų instituto JK specialistė, daktarė Claire Knight.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)